HÖH Milletvekili Çetin Kazak: ‘Türkiye çok iyi bir komşumuz’

18 Mayıs 2016 Çarşamba |

Popülist Ataka Partisi milletvekili Magdalena Taşeva’nın parlamentoda Türkiye’ye yönelik ağır suçlamalarda bulunmasının ardından kürsüden konuşan HÖH milletvekili Çetin Kazak ‘Türkiye çok iyi bir komşumuz’ dedi.

Çetin Kazak:
‘Sayın Taşeva, gençliğinizde bilincinize yerleşen ve bugünün gerçekleriyle bağdaşmayan bu yersiz taleplerden artık arınmanız gerektiği zamanın geldiğini düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti, NATO üyesi ve Avrupa Birliği’ne aday bir ülke. Ayrıca Bulgaristan’ın ulusal güvenliğini hiçbir zaman tehdit etmeyen çok iyi bir komşumuz. Türkiye Cumhuriyeti’nde ikamet eden yüz binlerce Bulgaristan vatandaşı göçmenimiz de sadık birer Bulgaristan vatandaşı ve hiçbir şekilde ulusal güvenliğe tehdit oluşturmamaktadırlar. Vergilerini öderler, Bulgaristan’a devamlı gelerek ekonomiye büyük katkıda bulunurlar.  En önemlisi - kalplerinde ve ruhlarında doğdukları ülkeye yönelik büyük sevgi beslerler ve hiçbir zaman Bulgaristan’a yönelik kötü bir kelime kullanılmasına izin vermezler. Komünist rejim tarafından sınırdışı edilen bu insanlara Türkiye Cumhuriyeti kucak açtı ve bu ülke hiçbir zaman Bulgaristan’ın ulusal güvenliğine tehdit oluşturmadı. Kin, düşmanlık ve ayrımcılık tohumları eken sizin konuşmalarınız ulusal güvenliğimizi tehdit etmektedir. Gerçek tehdit budur!’
Kazak'ın konuşmasının Türkçe metni HÖH resmi sitesine de yüklendi. HÖH'ün resmi internet sitesine sadece Türkiye ziyaretleriyle ilgili haberler Türkçe yüklenirken Türkçe bölüme önem verilmediği dikkat çekiyor. Önceki yıllarda günçellenmeyen HÖH'ün sitesinin Türkçe bölümünde, Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra sadece partinin Türkiye ziyaretleri ile ilgili haberler yer alıyor.
Ajans Bg