Mahkeme, HÖH'ün yer itirazını kabul etmedi

17 Mayıs 2016 Salı |

MAHKMEDEN HÖH'E YANIT: MİTİNG YAPIN AMA ŞEHİR ÇIKIŞINDA

Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer’in 19 Mayıs günü siyasi miting düzenlenmesini yasaklamasının ardından mahkemeye başvuran HÖH bu kararı iptal ettirdi. Ömer, mahkemenin kararına uyarak HÖH’ün miting isteğine onay verdi ancak yer olarak Cebel’in merkezini değil’de şehir çıkışında bir yeri gösterdi.

HÖH, İKİNCİ DEFA MAHKEMEYE BAŞVURDU
Yeri beğenmeyen HÖH, tekrar mahkemeye başvurunca Kırcaali İdari Mahkemesi, Ömer’in kararını haklı buldu.
Böylece Kırcaali İdari Mahkemesi, HÖH’ün mitingin yapılacağı yer konusunda yaptığı itirazı kabul etmemiş oldu.
Kırcaali’deki mahkeme, HÖH Partisinin yer konusunda ısrar etmesi durumunda bir üst mahkemeye başvurabileceğini kaydetti.


MESTAN: '19 MAYIS SİYASETÇİLERİN DEĞİL, KAHRAMANLARIN GÜNÜ'
DOST Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan bugün Mestanlı’da düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili şunları söyledi: 
‘Bu yıl Cebel Belediyesi, 19 Mayıs Cebel Günü’nü 19 Mayıs Derneği ile birlikte kutlamaya karar vermiştir. 19 Mayıs, Mayıs olaylarının kahramanlarının bayramıdır. Partiler üstü bir kutlama etkinliği olarak düzenlendiğinden dolayı biz siyasetçiler  meydanda olacağız, çünkü sahnede yerimiz olduğunu düşünmüyorum. Bizler bu olayların kahramanlarına karşı saygımızı göstereceğiz, onlarla görüşeceğiz, tokalaşacağız, ve kucaklaşacağız. Siyasi provokasyön yapılmasını istemiyoruz. Eğer böyle bir şey olursa, sorumluluk DOST Partisinin olmayacak. Eğer birileri ülke genelinden otobüs dolusu insan getirerek, 19 Mayıs’ta Cebel’de gücünü göstermeye karar verdiyse bunun sorumluluğunu da üstlensin. 19 Mayıs siyasetçilerin değil, kahramanların günüdür.’ 
Ajans Bg


İLGİLİ HABER: