Teklas'ın üçüncü tesisinin açılışına Davutoğlu gelmiyor, Borisov tek başına açacak

11 Mayıs 2016 Çarşamba |

Bulgaristan’da 2 bin çalışanı ile ülkede en büyük Türk yatırımlarından birin olan, Avrupa ve Amerika pazarı için otomotiv yedek parça üreten “Teklas – Bulgaria“ şirketinin Kırcaali’deki üçüncü tesisinin açılışına Ahmet Davutoğlu katılmayacak.

Bulgaristan'da Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali'de bulunan “Teklas – Bulgaria“nın üçüncü üretim tesisi Pazar günü Başbakan Boyko Borisov tarafından açılacak.

Teklas’ın yönetimi açılışı iki ülkenin başbakanları tarafından yapılmasını istiyordu ancak Ahmet Davutoğlu’nun istifası nedeniyle yeni tesislerin açılış kurdelasını Başbakan Boyko Borisov tek başına kesecek.

NEBİL ANIL: ‘ELEMAN SIKINTIMIZ VAR’
“Teklas – Bulgaria“nın Türkiye'deki ana kuruluşu Teklas Kauçuk AŞ'nin Genel Müdürü Nebi Anıl, daha önce Ajans Bg’ye yaptığı açıklamada, “Yeni fabrikamızın açılışıyla eleman sayısı 2 bine çıktı. Ürenlerimiz yüzde yüz ihracat yapılıyor. Bulgaristan'da müşterimiz yok. Yabancı dil bilen kaliteli personele ihtiyacımız var. Üniversite mezunu, Almanca, İngilizce ve Fransızca bilen elemana ihtiyaç duyuyoruz ve onları bulmakta güçlük çekiyoruz“ demişti.


HASAN AZİS: ‘TEKLAS’A TEŞEKKÜR EDERİM’
Teklas'ın Avrupa Birliği'nin en yoksul ülkesi Bulgaristan'daki Kırcaali bölgesine son 100 yıl içinde yapılan en büyük yatırım olduğunu vurgulayan Kırcaai Belediye Başkanı Hasan Azis, “Avrupa ve Amerika'da da pazrları olan Teklas'ın Kırcaali'de olmasından memnunuz ve gurur duyuyoruz.  Burada 2 bine yakın insan çalışıyor ve bu fabrika olmasaydı bu insanlarımız Avrupa ülkelerinde iş arayacaktı. Bu nedenle Teklas bizim için Kırcaali'yi değiştiren bir şirket konumunda. Yüksek teknoloji ile çalışan Teklas, aynı zamanda da bölgenin yatırım seviyesini yükseltiyor. Burada oldukları için şirkete teşekkür ediyorum“ demişti.

Bulgaristan'da Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali'de bulunan “Teklas – Bulgaria“, ülkede artan işsizlik ve Avrupa Birliği'nin diğer ülkelerine yönelik devam eden ekonomik göç nedeniyle bölgenin ekonomisi için büyük önem taşıyor. 
Ajans Bg



Teklas'ın önceki tesislerinin açılışında Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi İsmail Aramaz'ın yaptığı konuşma: