Türkçe haberlerden kimler rahatsız oluyor?

30 Mayıs 2016 Pazartesi |

Zaman Gazetesinin Kırcaali muhabiri Georgi Kulov, Bulgaristan’da Türkçe yayınlanan haber sitelerinin varlığından rahatsız oldu. Aynı zamanda HÖH partisinin oylarıyla seçilen Kırcaali Ombudsmanı Rasim Musa’nın basın danışmanı olarak çalışan Kulov, Türkçe siteler için ‘okuyucu kitlesi şüpheli’ ifadesini kullandı.

‘Sahte insan hakları savunucuları Bulgarlar ve Türkler arasındaki ilişkileri zehirliyor‘ başlıklı bir yorum yayınlayan Kulov, Altay Derneği’nin isteklerini saptırarak, Türklerin hak arayışını iki toplum arasındaki ilişkileri zehirlemek olarak gösteriyor.

Altay Derneği’nin Türkçe eğitim konusunda 20 yıldır yenilenmeyen Türkçe Ders Kitaplarının yenilenmesi isteğini saptırarak, Türkçe’nin ikinci resmi dil olması yönünde bir istek gibi gösteren Kulov, aynı şekilde anaokul ve kreşlerde çocuklar için helal gıda seçme hakkı isteğini ise Pazarcık’taki radikal İslam davasıyla ilişkilendiriyor.

Altay Derneğinin faaliyetlerini haberleştiren Bulgaristan’da Türkçe yayın yapan internet haber sitelerine de saldıran Kulov, söz konusu Türkçe siteler için ‘okuyucu kitlesi şüpheli’ diyerek karalamaya çalışıyor.

Aşağıda isimleri yazılı haber siteleri olarak okuyucularımızın ‘şüpheli’ olarak görülmesini kınıyoruz.

Dombira - Haber sitesi
THaber - Haber sitesi
Ajans Bg – Haber sitesi
Balkanlar24 – Haber sitesi
Kırcaalieu – Haber sitesi
24Kırcaali – Haber sitesi