Almanya'da Türk kökenliler parti kuruyor.

26 Haziran 2016 Pazar |

Berlin'de bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan iş adamı Remzi Aru, kurulacak partinin ismini yerel saat ile 14.53'de "Alman Demokratlar Birliği" (Allianz Deutscher Demokraten) olarak açıkladı.
Burada parti programını dağıtan Aru, partinin sloganını "Bölmek yerine şekillendirmek" olarak belirlediklerini söyledi.
Partinin kurulması için yasal işlemlerin sonbahara kadar tamamlanacağını ifade eden Aru, 2017'nin eylül ayında düzenlenecek genel seçimlere parti olarak katılmayı amaçladıklarını ancak kendisinin bu yıl 18 Eylül'de düzenlenecek Berlin Eyalet Meclisi seçimlerinde bağımsız aday olarak mücadele edeceğini söyledi.
Almanya genelinde örgütleneceklerini, göçmenlere ve Alman toplumunun geneline ulaşmak istediklerini ifade eden Aru, Almanyagenelinde 5 milyon ile 15 milyon arasında bir oy potansiyeline sahip olduklarını savundu.
Partinin isminin bugün özellikle 14.53'te açıklanma sebebinin sorulması üzerine Aru, NSU davasında tanıklık yapan Almanya'nın iç istihbaratı muhbirlerinin teker teker ölmesi gibi kendisinin de partinin ismini 14.53'de açıklamasının tamamen tesadüf olduğunu kaydetti.
Aru, partinin ismini saat 15.29'da veya başka bir saatte açıklayabileceğini, bunun da tesadüf olacağını belirtti.
Bir kaç yıldan beri, özellikle Gezi olaylarından sonra Almanya'da bir parti kurmayı düşündüğünü ifade eden Aru, "Alman partilerindeki Türk kökenli milletvekilleri bizim düşündüğümüz şekilde davranmadılar. Bizim isteklerimizi partilere taşımadılar, tam tersine partilerin isteklerini bize dayatmaya çalıştılar. O zamandan beri vardı. Ermeni tasarısından sonra baktık hiç olmayacak parti kurmaya karar verdik. Gördüğümüz kadarıyla bize büyük bir destek var." dedi.
Bir Alman partisi olduklarını vurgulayan Aru, hem Almanları hem de bu ülkede yaşayan yabancı kökenlileri kucaklayacaklarını, herkese bir platform sunacaklarını kaydetti.
Almanya'da meclislerdeki Türk kökenli milletvekillerinin yeni partinin kurulmasıyla kendi oylarının azalacağının bilincinde olduklarını ifade eden Aru, "Onları korku sardı. İlginç buluyorum. Türkiye'ye gidip parti bürosu açan Almanlar, Türkiye'ye gidip HDP'yi körükleyen, destekleyen, onun için propaganda yapan, o partinin güçlenmesini isteyen aynı insanlar, 'sen Almanya'da parti kurmakla Almanya'yı bölüyorsun. Bu iyi olmaz. Buradaki azınlıklar için yararlı, faydalı olmaz' diye tavırlar alıyorlar" şeklinde konuştu.
Parti olarak aile politikasına önem verdiklerini ifade eden Aru, tarihi dayatmaları durdurmak, sığınmacıları desteklemek ve Alman savunma sanayinin ihracatını azaltmayı hedeflediklerini, bu konularda çeşitli öneriler getirdiklerini belirtti.
Aru, ailenin önemini artırmak için ailenin tüm fertlerine oy hakkı verilmesini savunduklarını, velilere çocukları için oy kullanmayı önerdiklerini, böylelikle ailelerin ağırlığının artacağını kaydetti.
.