Bal-Göç, Kırcaali'de iftar verdi

27 Haziran 2016 Pazartesi |



BAL-GÖÇ’ün 26 Haziran Pazar günü Kırcaali  Oriental Restaurant’ta düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katılımın yüksek olduğu gözlendi. İftar yemeğine; BAL-GÖÇ Başkanı Doç. Dr.Yüksel Özkan, DOST Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan, BRTK Başkanı Zürfeddin Hacıoğlu, Kırcaali Milletvekili Şaban Ali Ahmet, Filibe Başkonsolos Vekili Birey Yılmazsoy ve yüzlerce Kırcaalili katıldı.
DOST Partisi Genel Başkanı Mestan, başörtüsü yasağının Bulgaristan Parlemontasında kabul edilmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bu kabul edilen kanuna karşı sadece 8 oy kullanıldığını belirtti. Mestan, ‘Kimliğimizi, dilimizi, dinimizi yaşamalıyız. Türk Türklüğünü, Pomak  Pomaklığını, Yahudi  Yahudiliğini, Bulgar da Bulgarlığını  yaşamalı ve bu değerleri  korumalıyız, bu hepimizin insanlık borcudur’ dedi.

BAL-GÖÇ Başkanı Yüksel Özkan ise; Bulgaristan Türklerinin, Bulgaristan Devletinin asli unsurları olduğunu belirterek, ‘Biz Bulgaristan Devletinin demokrasisi, özgürlüğü, ekonomisi için çalışmış ve bunlar için bedel ödemiş olan bir topluluğuz’ dedi.


Bulgaristan Türklerinin, Bulgar kardeşleri ve diğer etnik kesimlerle omuz omuza vererek demokratik mücadelelerini vermeleri gerekir diyen Özkan, BAL-GÖÇ’ün her zaman Bulgaristan’da yaşayan Türklerin arkasında olacağını ifade etti.

Erdoğan Doğu