"Balkanlarda İslam ve Miadı Dolmayan Umut" kitabının tanıtımı gerçekleştirildi

24 Haziran 2016 Cuma |

TİKA işbirliği ile hazırlanan ve alanında en kapsamlı eser olarak değerlendirilen "Balkanlarda İslam ve Miadı Dolmayan Umut" kitabının tanıtımı gerçekleştirildi. 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, "İslam'ın yanlış bir şekilde yorumlanarak, propaganda aracı olarak kullanılarak bir terör senaryosu haline dönüştürüldüğü dünyada, ortada sapasağlam taş gibi bir balkanlar gerçeği var" dedi. TİKA işbirliği ile hazırlanan ve alanında en kapsamlı eser olarak değerlendirilen "Balkanlarda İslam ve Miadı Dolmayan Umut" kitabının tanıtımı gerçekleştirildi. Çalışmanın gelecek kaynaklar içerisinde bir temel teşkil ettiğine değinen Çam, "Bugün dünyada yaşanan çatışmaların ve İslam'ın yanlış bir şekilde yorumlanarak propaganda aracı olarak kullanılarak bir terör senaryosu haline dönüştürüldüğü bir dünyada ortada sapasağlam taş gibi bir balkanlar gerçeği var. Tarihimizde pek çok sancıların yaşanmışlığı olsa da yaşam kültürünü geliştirmiş balkan coğrafyası var" ifadelerini kullandı. "Dolayısıyla balkanların etkisi dünyada azaldı ki dünyada da yaşanan bu çatışmalar artmaya başladı" diyen Çam, konuşmasında şunları kaydetti: "Osmanlıyı da aslında bir şekilde etkileyen balkanlardır. Özellikle son dönemde yaşanan hadiseler canlı bombaların patlatıldığı dünyada gerçek tarihimizi anlamak duygusal olmadan taraf olmadan burada meseleleri tartışması ve dünyaya da anlatması gerektiğini düşünüyorum." 

 "UMUT EDİYORUZ Kİ BİLİM DÜNYASINA DEĞERLİ BİR KATKI OLUR" 

 Araştırma kapsamında 14 ülkede bir buçuk yıl süre ile çalışma yapıldığını belirten Doç. Dr. Muhammed Savaş Kafkasyalı, "Biz 14 ülkede yürüttüğümüz bir buçuk yıl süren 'Balkanlarda İslam ve Miadı Dolmayan Umut' adlı çalışmayı bitirmiş bulunuyoruz. Balkan ülkelerinde çok sayıda bilim adamıyla devlet adamıyla ve entelektüellerle görüşmeler yaptım onların bilgilerinde düşüncelerinde faydalandım umut ediyoruz ki bilim dünyasına değerli bir katkı olur ve bu çalışma bundan sonra yapılacak diğer çalışmalar için bilimsel kaynak oluşturur. Bu çalışmaları yürütürken bizim bütün ülkelerde görüşmeleri yapmamızda ve her türlü imkanı yürütmemiz de her türlü desteği veren TİKA başkanımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu