Burgaz'da ele geçirilen PKK'lı tutuklu kalıyor

30 Haziran 2016 Perşembe |

Burgaz İstinaf Mahkemesi Bulgaristan'da 17 Haziran'da gözaltına alınan ve tutukluluğuna itiraz eden terör örgütü PKK üyesi Mikail Almış'ın Türkiye'ye iadesine dek tutuklu kalmasına karar aldı.

Türkiye ve Fransa vatandaşlığı olan Almış, 1995 yılında PKK'nin Türkiye'de bazı köylere yaptığı silahlı saldırılar katılmak suçundan İnterpol tarafından “kırmızı bültenle” aranıyordu.

Burgaz İl Mahkemesi'nin daha önce hakkında aldığı tutukluluk kararına itiraz eden Almış, İstinaf Mahkemesi'ndeki duruşmada, kendisinin 1996 yılından beri sürekli olarak Fransa'da yaşadığını söyledi.

Önce siyasi mülteci statüsü aldığını anlatan Almış, 2007 yılında vatandaşlık da alarak Fransa'da mülk ve sürekli çalıştığı bir iş sahibi olduğunu kaydetti.

Fransa'da serbest dolaşımına ilişkin herhangi bir sınırlandırma ile karşılaşmadığını öne süren Almış, sınır dışı edilmesine ilişkin işlemlerin tamamlanmasını bu ülkedeki ev adresinde beklemek istediğini belirtti.

Duruşmada savcı ise Almış hakkında daha önce belirlenen tutukluluk süresinin 25 günden 40 güne çıkarılmasını talep ederek, Türk makamların sanığın sınır dışı edilmesi için gerekli kanıtları hazırlamakta olduklarını ifade etti.

Burgaz İstinaf Mahkemesi de sanığın işlemiş olduğu suçları için gerek Türkiye'de gerekse Bulgaristan'daki yasalarda ömür boyu hapis cezası öngörüldüğüne vurgu yaptı.

Hakimler, Avrupa Birliği Konseyinin 2015 yılında düzenlediği terör örgütleri listesinde Almış'ın da üyelik yaptığı PKK'nın da yer aldığını anımsattı.

Bulgaristan'a turist olarak geldiğini öne süren Mikail Almış, 17 Haziran'da Burgaz Havaalanında uçaktan inerken gözaltına alınmıştı.

AA