DOST Partisinin mahkeme kaydında zaman oyunu

7 Haziran 2016 Salı |

DOST Partisinin mahkemeye resmi kayıt için yaptığı başvurunun ardından, mahkemenin zaman kazanmak için çeşitlil gerekçelere başvurduğu bildirildi.

Sofya Şehir Mahkemesi’ne geçen Nisan ayında partinin resmi kaydının yapılması için başvuruda bulunan DOST Genel Başkanı Lütfi Mestan’dan ek belge ve açıklamalar isteniliyor.
Hukuk uzmanları, istenilen açıklamaların zaman kazanma niteliğinde olduğunu kaydederken, başka her hangi bir hukuki gerekçe göremediklerini ifade ediyor.
Örneğin partinin belgelerinde geçen ‘reformcular’, ‘basın özgürlüğü’ ve ‘oligarşik düzen’ gibi ifadelerin yazılı açıklamalarının  talep edildiğine dikkat çeken uzmanlar, mahkemenin bunu yapmaya hukuki dayanağı olduğunu ancak daha önce hiç bir partiden bu türden açıklama talep edilmediğini söylüyor.
Hukuk uzmanları amacın partinin kayıt süresini olabildiğince uzatmak olduğu görüşünü öne sürüyor.  

DOST PARTİSİ: KAYIT YAPILACAK, ZAMAN MESELESİ
DOST Partisi yetkilileri, mahkeme kaydının mutlaka yapılacağını, sadece zaman meselesi olduğunu belirtti. Bu tür ucuz oyunlarla birilerinin zaman kazanmak istediğini kaydeden DOST yöneticileri, tüm hukuki süreci eksiksiz tamamladıklarını söyledi.

Ajans Bg

İLGİLİ HABER: