Bulgar Paramiliter gruplar ve Alman faşistler Bulgar-Türk sınırında mülteci avına çıktı

7 Temmuz 2016 Perşembe |

Bulgaristan’da Rus askeri uzmanların eğittiği paramiliter gruplar ile Almanya’da PEGİDA oluşumunun kurucularından 52 yaşındaki Tatjana Festerling, Bulgaristan-Türkiye sınırında mülteci avına çıktı.
Festerling ve PEGİDA’nın Hollanda sorumlusu Edwin Wagenveld bir grup avrupalı emekli askeri üzman ile Türkiye’den yasa dışı şekilde Bulgaristan’a giriş yapan Suriyeli sığınmacıları avlamak için sınır bölgesine geldi.
Bulgaristan’da Rus emekli istihbarat uzmanları tarafından eğitilen ve toplam üyeleri 600’e yaklaşan iki paramiliter grubun daveti üzerine Türkiye sınırına sığınmacı avına gelen Festerling ve Wagenveld,  ‘Şipka Bulgar Askeri Birliği’ ile ‘Vasil Levski Aaskeri Birliği’ adlı paramiliter grubun üyeleri ile birlikte Bular-Türk sınırında sığınmacı aradı.
Sığınmacı avı sırasında çekilen fotoğrafları sosyal iletişim ağındaki profilinden yayımlayan Festerling, Bulgar-Türk sınırından günde yaklaşık bin sığınmacının yasa dışı şekilde geçiş yaptığını idda etti ancak ava çıktıkları gün tek bir sığınmacıya bile rastlamadıklarını yazdı.  
Nahit Doğu