Dördüzler Almanya'ya gidiyor. Bulgaristan'da geçinemiyorlar...

8 Ağustos 2016 Pazartesi |

“400 levayla 4 çocuğa nasıl bakayım... Bu imkansız. O yüzden yurt dışına gurbete gidiyoruz.



Rusçuk’ta dördüz çocuğa sahip Sevdiye Erhan Ahmet ailesi, çocuklarına bakamadıkları için yurtdışına gurbete gitmeye karar verdi.

Üç yıl önce Rusçuk hastanesinde Enis, Ranes, Benet ve Sevi adında dört çocuk dünyaya getiren Sevdiye Ahmedova, üç yıl önce doğumdan sonra ülke genelinde haberlere konu olduklarını, siyasetçiler ziyarete geldiklerini ancak daha sonra yanlarında kimsenin kalmadığını belirtti.

Avrupa Birliği’nin en yoksul ülkesi Bulgaristan’da geçim sıkıntısı çeken binlerce aileden biri olan Ahmet ailesi, dördüz çocuklarının bakımında zorluk çekiyor.

"Eşim Almanya’ya giderek işe başladı. Şu anda bizim de oraya gitmemiz için hazılrık yapıyor. Dört çocuğumu da larak Almanya’ya gideceğiz. Bulgaristan’da yaşamamız imkansız hale geldi. Geçim sıkıntısı içindeyiz. 400 levayla 4 çocuğa nasıl bakalım"

"ÇOCUKLARIMIZ HER ŞEYİMİZ"

Dördüzlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Ahmet ailesi, ancak gelecekleri için endişe içinde olduklarını söyledi. Bu nedenle Bulgaristan’I bırakarak Almanya’ya yerleşmeye karar verdiklerini belirten anne Sevdiye Ahmet, Rusçık’ta en son 50 yıl önce dördüz dünyaya geldiğini kaydetti. Üç yıl önce doğum yaptığında büyük ilgi gösterildiğini, daha sonra çok çabuk unutulduklarını ve geçim sıkıntısıyla baş başa kaldıklarını ifade etti. 
  Ajans Bulgaristan


İLGİLİ HABER: