Lütfi Mestan, Başbakan Binali Yıldırım’la görüştü (Video)

25 Ağustos 2016 Perşembe |

DOST Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan, Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde basına gerçekleşen görüşmeye medya mensupları kabul edilmedi. Yarım saat süren Mestan-Yıldırım buluşmasında, DOST Partisinin kurulum süreci, ikili ilişkiler, Bulgaristan'daki Türk ve Müslümanların durumu gibi konular ele alındı.
Bulgaristan'daki tescil işlemlerinin tamamlanması dolayısıyla Dost Partisi yöneticilerini tebrik eden Yıldırım, partinin Bulgaristan'daki soydaşlar başta olmak üzere, bütün Bulgaristan halkı için yapıcı ve yararlı bir siyaset çizgisi sürdüreceğinden emin olduğunu ifade etti. FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında Dost Partisi ve Bulgaristan'daki soydaşların gösterdiği tavrı takdirle karşıladığını vurgulayan Yıldırım, soydaşların bu terör örgütünün faaliyetlerine karşı uyanık olmaya devam etmeleri gerektiğini kaydetti.
Bulgaristan Dost Partisi Genel Başkanı Mestan da darbe girişimini kınadıklarını ve seçilmiş hükümet ile demokratik kurumların yanında olduklarını vurguladı. Ankara ziyaretinde bulunan DOST Partisi Başkanı yarın İstanbul’da Yavuz Sultan Köprüsünün açılışına da katılacağı bildirildi. 
AJANS BULGARİSTAN