BAL-GÖÇ' ten Cumhurbaşkanlığı Seçimine Katılım Çağrısı

20 Ekim 2016 Perşembe |

Bilindiği gibi Bulgaristan Cumhuriyeti Halk Meclisi tarafından kabul edilen yeni seçim yasasıyla oy kullanma, artık sadece bir "hak" değil aynı zamanda VATANDAŞLIK GÖREVİ olarak tanımlandı.
OY KULLANMAMAK ÇEŞİTLİ YAPTIRIM VE CEZALARI İÇEREN BİR HALE GETİRİLDİ
Bu konu, yani bir yandan oy kullanmayı zorunlu hale getirmek  diğer yandan ise  Avrupa Birliği  dışındaki ülkelerde yaşayan sayıları yüz binler ile ifade edilen vatandaşları "en fazla 35 sandık açılabilir" diyerek kısıtlamak aslında büyük bir çelişkidir.
Bu durum; insanlarının yani Bulgaristan Cumhuriyeti Vatandaşlarının oy kullanmasına fiili olarak engel olmaktan başka bir şey değildir.
Bulgaristan Cumhuriyeti halkının vatandaşları arasında yaptıkları ayrımcılık ile  en çok ta Bulgaristan'ın geleceğine ve Bulgaristan demokrasisine zarar veren bazı partilerin ve onlara arka planda destek olan bazı siyasilerin "ortak niyetiyle" kabul edilen bu seçim yasası TEMEL İNSAN HAKLARI DEĞERLERİNE VE BULGARİSTAN CUMHURİYETİ ANAYASASINA APAÇIK BİR ŞEKİLDE AYKIRIDIR.
Bütün bu gerçeklere rağmen Bulgaristan dışında yaşayan ve bu apaçık ayrımcılığa muhatap olan Bulgaristan vatandaşlarını yine de önemli bir görev bekliyor : "SEÇİMLERE KATILMAK"
Gerek zorunlu göç ile gerekse ekonomik sebeplerle ülke dışında yaşamak zorunda kalmış tüm Bulgaristan vatandaşlarını 6 KASIM 2016 ile 20 KASIM 2016 tarihlerinde İKİ TURLU olarak yapılacak olan BULGARİSTAN CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANINI BELİRLEME seçimlerine katılmaya davet ediyoruz.
Esasen çoğu derneğimiz ve kardeş derneklerin üyeleri olan tüm çifte vatandaşları; "Sandıklar sınırlı sayıda olsa da", "çeşitli engeller çıkarılsa da" bu hakkımızı kullanmaya ve VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRMEYE davet ediyoruz.
Bizler Dernek olarak, gerek Bulgaristan Cumhuriyeti'nin Türkiye'deki diplomatik temsilcilikleriyle gerekse Sofya'dan  Merkezi Seçim Komisyonunun yetkilendireceği görevlilerle şimdiye kadar ki her seçimde olduğu gibi bu seçimde de İŞBİRLİĞİ YAPMAYA VE HER TÜRLÜ YASAL VE LOJİSTİK DESTEĞİ VERİP SEÇİMLERİN ŞEFFAF VE KURALLARA UYGUN BİÇİMDE YAPILMASINA TAM DESTEK VERMEYE HAZIRIZ.
Bulgaristan Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliği'nin güçlü ve saygın bir üyesi  olarak gelişmesini sürdürmesi için çalışmak tüm vatandaşlarının görevidir.
Bulgaristan dışında yaşayan vatandaşlar, YAPILAN AYRIMCILIĞA VE ÇIKARILAN ENGELLERE RAĞMEN ülkenin Cumhurbaşkanını belirlemek için oylarıyla katkılarını yapacaklar ve görevlerini yerine getireceklerdir.
Seçimlerde tüm adaylara başarılar dilerken, üyelerimizi de gerek cezai yaptırımlara muhatap olmamak ve gerekse vatandaşlık görevini yerine getirmek üzere SEÇİMLERDE OY KULLANMAYA DAVET EDİYORUZ.
Umarız ki bu seçimler Bulgaristan'ın geleceği için hayırlı olur ve ülke dışında yaşayan Bulgaristan Vatandaşlarına yönelik AYRIMCI YAKLAŞIMLAR artık son bulur. Barış ve refah ülkeye hakim olur.
Bulgaristan Cumhuriyeti içinde ve dışında yaşayan tüm Bulgaristan vatandaşlarına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN
BAL-GÖÇ VE BGF Genel Başkanı