Edirne Valisi Özdemir : TIR Kuyruklarının Azalmasını İstiyoruz

4 Ekim 2016 Salı |

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski, Edirne Valisi Günay Özdemir'i makamında ziyaret etti. Vali Özdemir, "TIR geçişlerinin hızlandırılması sağlanacak" dedi.

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski'nin Edirne Valisi Günay Özdemir'i ziyaretinde sınır kapılarında oluşan uzun TIR kuyrukları da ele alındı. Edirne Valisi Günay Özdemir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski ile son günlerde Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında oluşan uzun TIR kuyrukları konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, ziyarette yaptığı açıklamasında, "Sayın Büyükelçinin ziyareti sırasında birçok konunun yanında özellikle bölgemizi yakından ilgilendiren ve kamuoyunu meşgul eden TIR kuyrukları hakkında görüşmelerde bulunduk. Uzun TIR kuyruklarının oluşmasının her iki ülke ekonomisine olumsuz yansımaları bulunuyor. Özellikle ülkemizin ihracatına büyük zarar veriyor. Kuyrukta bekleyen araçlardaki ürünler Avrupa ülkelerine ihraç edilen ürünler. Bu sebeple TIR araçlarının günlerce sınır kapısında kuyrukta beklemesi ürünlerin teslimatını da geciktiriyor. Gerekli çalışmaların yapılarak kuyrukların bir an önce bitirilmesini kendilerine ilettik" dedi.

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski, sorunu bildiğini ve yetkililere ilettiğini sınır kapılarında oluşan TIR kuyruklarının en kısa sürede biteceğine inandığını ifade etti.