Sofya'da 29 Ekim Resepsiyonu

28 Ekim 2016 Cuma |

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyon, iki ülke ulusal marşlarının dinletilmesi ve 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olanlar anısına saygı duruşu ile başladı.

Bulgaristan'ın kültür, sanat ve siyaset çevrelerinin önde gelen kişilerinin de katıldığı resepsiyonda konuşan Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyan Gökçe, 93. yıl dönümünü kutlayan ve 100. senesine giden süreçte bu güvene layık olacak Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer almasını sağlamanın, görev ve ödevleri olduğunu söyledi.

Resepsiyonda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin çektiği yaklaşık 50 fotoğraf da sergilendi.

Sergi, etkinliğe katılan davetlilerden büyük ilgi gördü.

Türkiye-Bulgaristan ilişkilerinin son derece köklü bir tarihe sahip olduğunu dile getiren Gökçe, "Hem Cumhuriyet'in 93. yıl dönümünü kutladık hem de Türk-Bulgar ilişkilerini tekrar önemli boyutları ile hatırladık. Aynı zamanda bu Cumhuriyet Bayramı daveti vesilesiyle 15 Temmuz'da Türkiye'de meydana gelen başarısız darbe girişimi hakkında AA tarafından sağlanan çok sayıda fotoğraftan oluşan bir serginin açılışını yaptık. Bin ziyaretçiyi ağırladığımız bu davet sırasında bunun açılışını yaptık ve onların ziyaret etmesini sağladık." diye konuştu.