Bal-Göç'ten Yeni Anayasa Tasarısı İle İlgili Açıklama

20 Aralık 2016 Salı |

Bilindiği gibi iki parti arasındaki müzakereler ve mutabakat ile ortaya atılan anayasa değişikliği önerilerinde Cumhurbaşkanı olma şartları arasında zikredilen "doğuştan Türk Vatandaşı olma şartı" ülkemizin nüfusunun çok önemli bir yekününü oluşturan Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünkü sınırları dışında doğmuş olan vatandaşlarımız arasında hassasiyet oluşturdu.
Bu konuda üyelerimiz ve vatandaşlarımızca tarafımıza iletilen tüm konular değerlendirildi ve oluşan hassasiyet konusunda Cumhurbaşkanı Danışmanı aracılığıyla ve Meclis Üyeleri (Milletvekilleri) üzerinden gerekli tüm bilgilendirmeler yapıldı.
Bu konuda Bal-Göç ve BGF Genel Başkanımız Prof. Dr. Yüksel Özkan, gereken tüm bilgilendirme çalışmalarını yapmış ve üyelerimizin ve vatandaşlarımızın hassasiyetini net ve açık olarak iletmiştir.
Bu ülkenin çimentosu mahiyetinde olan Balkan Kökenli vatandaşlarımız başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünkü sınırları dışında doğan insanların bu konudaki hassasiyeti vurgulanmıştır.
Bu hususta nihai kararı verme konusunda takdir öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Sayın Üyelerinin ve daha sonrada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarınındır.
Üyelerimize ve Halkımıza saygıyla duyurulur.
BAL-GÖÇ GENEL MERKEZİ