Direniş gününü anma töreninde HÖH ve DOST yine karşı karşıya

24 Aralık 2016 Cumartesi |

Kırcaali’ye bağlı Ardino İlçesi Mleçino (Sütkesiği) Köyünde ‘Direniş günü ve şehitleri anma etkinliği’ düzenleyen HÖH ve DOST partileri arasında tartışma yaşandı.

Her iki parti ayrı etkinlik düzenlerken, anma gününü tekeline almak isteyen HÖH temsilcileri, DOST’un etkinliği sırasında hopörlerden müzik yayını yaparak konuşmaları engellemek istedi.
DOST Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan, anma etkinliklerinin herhangi bir partinin olmadığını belirterek, Komünist rejim tarafından öldürülenler, hapislere atılan binlercesi sadece Türklerin ve Müslümanların isim, dil, din ve kültür direnişçileri değil, aynı zamanda Bulgaristan demokrasisinin ve özgürlüğünün direnişçileridir dedi.

Konsolos Muhaciroğlu, DOST’un etkinliğinde
Türkiye’nin Filibe Konsolosu Murat Muhaciroğlu, Mleçino’da DOST’un anma etkinliğine katıldı. Konslosun yanı sıra DOST’un etkinliğine katılanlar arasında Türkiye’deki göçmen derneklerinin temsilcileri vardı.

HÖH’ün anma törenine Karadayı katıldı
HÖH partisinin Mleçino’daki anma toplantısına partinin Genel Başkanı Mustafa karadayı katıldı. Karadyı, 1984 öncesi de Müslümanlara karşı baskı yapıldığını ancak birlik ve beraberliğin olmaması nedeniyle sıranın daha sonra Türklere geldiğini kaydetti.

HÖH’ün etkinliğine bölgeden belediye başkanları, milletvekilleri ve partililer katıldı. 

Ajans Bulgaristan