Sofya Teknik Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

1 Aralık 2016 Perşembe |

Sofya Teknik Üniversitesi ile Bursa'da bulunan Uludağ Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde iki üniversite arasında eğitim, araştırma, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılabilecek.

 
Protokol töreninde UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Georgy Mihov ve akademisyenler hazır bulundu.
Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı çok büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Georgy Mihov,2 yıl önce göreve atandığında ilk ziyaret ettiği ülkenin Türkiye, ilk geldiği şehrin ise Bursa olduğunu, Bursa'da çok sayıda Bulgaristan göçmeni Türk'ün yaşadığını vurgulayan Rektör Mihov; Bugün Uludağ Üniversitesi ile yapacağımız protokolün hem iki üniversite arasındaki ilişkileri hem de ülkeler arasındaki ilişkileri geliştireceğine yürekten inandığını söyledi. Konuşmaların ardından iki üniversitenin rektörü de protokol metnine imzalarını attılar.


Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ile PLC laboratuvarın açılışını yapan Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Georgy Mihov Sofya Teknik Üniversitesi olarak, Uludağ Üniversitesi ile işbirliği içerisine girecek olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Ayrıca Sofya Teknik Üniversitesi, Bulgaristan'da okumak isteyen öğrenciler ile iletişim halinde olmak için Bursa'da irtibat ofisi açtı.