Filibe'ye Rusça bilen Başkonsolos atandı

31 Ocak 2017 Salı |

Türkiye'nin yeni Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani göreve başladı. Ergani İngilizce'nin yanı sıra Rusça da biliyor. 

Başkonsolosun Özgeçmişi

1973 yılında Erzurum’da doğmuştur.

1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olmuştur.

Aynı yıl Dışişleri Bakanlığında göreve başlamıştır.

1998-2000 yılları arasında İkili Kültürel İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığında Ataşe ve Üçüncü Katip olarak görev yapmıştır.

2000 yılında Duşanbe Büyükelçiliğine Üçüncü Katip olarak atanmıştır.

2002-2005 yıllarında BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilciliğinde İkinci Katip ve Başkatip olarak görev yapmıştır.

2005-2007 yıllarında Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcılığında Başkatip olarak görev yapmıştır.

2007-2008 yıllarında NATO Afganistan Kıdemli Sivil Temsilciliğinde Siyasi Danışman olarak çalışmıştır.

2008-2011 yıllarında Vaşington Büyükelçiliğinde Müsteşar olarak görev yapmıştır.

2011 yılında Odessa Başkonsolosu olarak atanmıştır.

2013-2016 yılları arasında Amerika Genel Müdür Yardımcılığında Daire Başkanı olarak görev yapmıştır.

30 Ocak 2017 tarihi itibariyle T.C. Filibe Başkonsolosu olarak görev yapmaktadır.

İngilizce, orta düzeyde Rusça bilmektedir.

Başkonsolosun Mesajı

Dost, komşu, müttefik ve ortağımız Bulgaristan’ın güzel ve tarihi şehri Filibe’de 30 Ocak 2017 itibariyle göreve başlamış olmak benim için müstesna bir mutluluk kaynağı olmuştur.

Cumhuriyet tarihimizin ilk dış misyonları arasında yer alan Başkonsolosluğumuzun görev bölgesinde Filibe’nin yanı sıra, güneyden kuzeye uzanan hat üzerinde, Hasköy, Kırcaali, Paşmaklı, Pazarcık, Eski Zağra, Veliko Tırnova, Lofça, Gabrova ve Plevne vilayetleri bulunmaktadır.

Görev bölgemizde yatırım/ticaret ve eğitim amacıyla gelmiş ve ikili ilişkilerimizin gelişiminde müstesna bir yere sahip yaklaşık 15 bin civarında vatandaşımız bulunmaktadır. Özellikle Avrupa pazarını hedefleyen Türk yatırımlarının ölçeği kaydadeğerdir ve müteşebbislerimiz her türlü övgü ve desteği haketmektedir. Öğrencilerimizin ise buradaki eğitim olanaklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine önem veriyoruz. Başkonsolosluğumuz, vatandaşlarımızın, girişimcilerimizin ve öğrencilerimizin Bulgaristan’daki yaşamlarını kolaylaştırmak ve tüm Türkiye ve Bulgaristan vatandaşlarının konsolosluk işlemlerini en etkin şekilde yapmak amacıyla yoğun çaba göstermektedir.

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan en önemli kara sınır kapısı olan, ticari ve ekonomik olduğu kadar turizm bakımından da çok önemli bir yere sahip bulunan Kapıkule Sınır Kapısı’nın Bulgaristan’daki karşıtı Kapitan Andreevo Sınır Kapısı da Başkonsolosluğumuzun görev ve sorumluluk alanındadır. Bu sınırdan iki yönde her yıl 5 milyona yakın insan geçiş yapmaktadır. Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımızın özellikle yaz aylarında Türkiye’ye gerçekleştirdikleri seyahatler de büyük ölçüde bu kapıdan gerçekleşmektedir. Gerek vatandaşlarımızın gerek ticari emtianın sınırdan pürüzsüz şekilde geçişlerinin temini ve karşılaşılabilen sorunların süratli bir şekilde çözüme bağlanması her iki ülkenin menfaati gereğidir. Başkonsolosluğumuz ve bünyesindeki Ticaret Ataşeliğimiz bu hususta özel bir gayret sergilemektedir.

Görev bölgemizde Bulgaristan ile aramızda güçlü bir dostluk ve kültür köprüsü olarak gördüğümüz yoğun bir soydaş nüfusu bulunmaktadır. Soydaşlarımızın çağdaş değerleri paylaştığımız AB üyesi olan Bulgaristan’ın siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına her geçen gün daha etkin şekilde katılmaları ve katkı vermeleri şüphesiz bizleri de memnun etmektedir.

Önceki dönemlerde olduğu gibi Başkonsolosluğumuz, Türkiye’mizin görev bölgemizdeki bu güzel vilayetlerle ilişkilerini dostluk ve iyi komşuluk hukuku çerçevesinde her düzlemde daha ileri bir noktaya taşımak için gereken her türlü özveri ve çabayı sergilemeye ve bu gaye peşinden koşan tüm paydaşlarla yakinen çalışmaya devam edecektir. Başkonsolosluğumuzun kapısının herkese açık olduğunu bilhassa vurgulamak isterim.

En kısa zamanda sizlerle tanışmayı ümit ediyor, şahsım ve tüm çalışma arkadaşlarım adına selam, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Hüseyin Ergani
Başkonsolos