Bal-Göç: Hür bir ortamda ve huzur içinde oyumuzu kullanalım

18 Mart 2017 Cumartesi |

Bulgaristan Cumhuriyeti’de 26 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan milletvekili erken genel seçimlerine yurt içinde ve yurt dışında yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının yoğun ilgisi var.
Ülkelerinin geleceğine sahip çıkmak isteyen ve Bulgaristan demokrasisine inanan Türkiye’deki Bulgaristan Cumhuriyeti vatandaşlarının da getirilen sandık kısıtlamalarına rağmen demokratik haklarını kullanmaları bekleniyor.

Totaliter rejimin yıkılıp demorasiye geçildiği günden bu yana yapılan her seçimde, ülkelerinin geleceğine duyarsız kalmayan  Türkiye’de yaşayan  Bulgaristan vatandaşlarının oylarını hür bir ortamda ve huzur içinde kullanabilmeleri için Bal-Göç ve BGF olarak her zaman Bulgaristan resmi makamlarıyla işbirliği yaptık.

Bulgaristan Diplomatik Temsilciliklerinin ve Merkez Seçim Komisyonunun seçimlerin adil ve güvenli bir şekilde yapılmasına yönelik çalışmalarına bu makamların isteği üzerine lojistik anlamda yardımcı olduk.

Yıllardır yapılan bu seçimlerde işbirliğimize duyulan güvenin ve memnuniyetin bir sonucu olarak 26 Mart 2017 tarihindeki seçimler içinde , Bulgaristan Cumhuriyeti Merkez Seçim Kurulu Temsilcileri ve Bulgaristan Cumhuriyeti’nin Türkiye’deki diplomatik temsilcileri BURSA VE GÜNEY MARMARA BÖLGESİ için seçimlerin koordinasyonu konusunda partner olarak Bal-Göç ve BGF’yi seçtiler.
Seçimlerin huzurlu bir ortamda adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için verilecek lojistik destek ve işbirliği konularını görüşmek üzere 18.03.2017 tarihinde Bal-Göç ve BGF Genel Merkezi’nde bir toplantı yapıldı. Toplantıda Bulgaristan Cumhuriyeti vatandaşlarının oylarını huzurlu ve şeffaf bir ortamda, Bulgaristan Merkez Seçim Komisyonunun talimatları doğrultusunda kullanabilmeleri için
yapılan ve yapılacak olan çalışmalar değerlendirildi.

Bal-Göç