DOST: Yüzde 5’in üzerindeyiz

16 Mart 2017 Perşembe |

Türk hükümeti ve AK Parti’nin desteğini alan DOST Partisi, 27 yıldır siyasi faaliyet yürüten HÖH’ün Bulgaristan Türkleri nezdindeki tek adres olma özelliğini sona erdirebilecek mi? Bunun için önce yüzde 4 barajını aşması gerekiyor. Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan DOST Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve HÖH’ten istifa eden milletvekillerinden olan Hüseyin Hafızov, barajı aşacaklarından emin:

"Şu anda oy oranı olarak yüzde 5’in üzerindeyiz. Hedefimiz barajı aşmak ve DOST grubu ile parlamentoya girmek sonraki aşamada halkı DOST çatısı altında birleştirmek. Oligarşi, mafya ve aşırı milliyetçilikle birlik değil, çalışkan, dürüst ve haysiyetli milletimizle bütünleşme hedefimiz var."

Hafızov, "İki ayrı partinin seçime girmesi Türk kökenli Bulgaristan vatandaşlarının temsiliyetini zayıflatmaz mı?" sorusuna şu karşılığı veriyor:

"Şu anda Bulgaristan’da Türkleri temsil eden iki parti yok, buna karşı çıkıyorum. Türklerin ve Müslümanların şu anda haklarını ve geleceğini savunan tek parti DOST Partisi’dir. HÖH milletvekili listelerinde Ezan'ın durdurulmasını isteyen kişiler yer almaktadır. Irkçı partilerin eski milletvekilleri şu anda HÖH listelerinde yer alıyor. HÖH Türkleri temsil eden bir parti olabilir mi? HÖH yöneticileri, temsilcileri, çıkışlarıyla, sözleriyle Türkiye’yi, Bulgaristan’ı tehdit eden bir ülke olarak göstermeye çalışıyorlar, 'DOST, Türkiye’ye yakındır, bu nedenle Bulgaristan için tehlikedir' diyorlar. "

Hafızov, Türkiye Hükümeti’nin ve AK Parti’nin kendilerini desteklediği iddialarına ilişkin ise şunları söylüyor:

"Biz, Türkiye’deki bütün partilerle eşit mesafedeyiz. Şu anda Bulgaristan’da Türkiye karşıtı birçok parti var. Şu anda, Türkiye dostu olan Bulgaristan’daki Türkleri temsil eden, onlara hizmet vermeye çalışan tek parti DOST Partisi’dir. Siyasetçiler de bunu takdir ediyor.  Mehmet Müezzinoğlu da bize iltifat etmiştir. Bu onun hakkıdır. Bunun büyütülmesini kabul etmiyoruz."

Al Jazeera Türk