Ukrayna'da Sevgilisi Tarafından Öldürülen Ela'nın Son Sözü 'Kurtulamıyorum' Oldu

16 Haziran 2017 Cuma |

Üniversite öğrencisi olarak gittiği  Ukrayna'da sevgilisi tarafından öldürülüp cesedi bavulun içinde göle atılan HÖH Partisi eski milletvekili Ziya Dişli'nin kızı Ela Dişli'nin, katil zanlısı sevgiliden bir süredir ayrılmaya çalıştığı ancak kurtulamadığı ortaya çıktı.

CESEDİ GÖLÜN İÇİNDEKİ BAVULUN İÇİNDE BULUNDU

Duyanları dehşete düşüren cinayet olayı şöyle gelişti. Türk kökenli  Bulgaristan vatandaşı olan 24 yaşındaki Ela Dişli,  Ukrayna'nın İvano-Frankivsk Tıp Üniversitesi'nde diş hekimliği bölümünde okuyordu. Dişli, 31 Mayıs'ta kayıplara karıştı. 12 gün süren araştırmalar sonucunda genç kızın cesedi iki gün önce şehrin dışındaki göle atılan bir bavulun içinde bulundu. Cinayetle ilgili genç kızın  Türkmenistan uyruklu sevgilisi Eldar Astanov gözaltına alındı.

ARKADAŞINA TEHDİT EDİLDİĞİNİ ANLATTI

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'nin (HÖH) eski milletvekillerinden Ziya Dişli'nin kızı olan Ela Dişli'nin ölümü, genç kızın  Bulgaristan'ın  Razgrad şehrinde yaşayan arkadaşlarını ve ailesini şoke etti. Ela Dişli'nin çocukluk arkadaşı Vesi Mehmedova, "İlkokuldan beri arkadaşız. Dünya güzeli biriydi. 6 ay önce  Ukrayna'da biriyle çıkmaya başladığını anlatmıştı. Son görüşmemizde ayrılmak isteğini söyleyip, 'Karma karışık bir durumdayım. Beni tehdit ediyor. Bir türlü kurtulamıyorum' dedi. Ama fazla bir şey söylemekten kaçınıyordu. 'Oraya gelince yüz yüze anlatacağım' dedi. Ancak bir daha görüşemedik" diye konuştu.