Balkan Türkleri'nden Çavuşoğlu'na Tebrik Ziyareti

5 Ağustos 2017 Cumartesi |


Balkan Türkleri Dernekleri, son yapılan kabine değişikliği ile beraber  Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen  Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nu kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı binasında ziyaret ettiler.

Değişik illerden, sekiz farklı federasyonun katılımı ile gerçekleşen ziyarette;
Özellikle böyle bir göreve Gümülcine doğumlu olan Hakan Çavuşoğlu'nun getirilmesinin camia içerisinde memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu;Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve milletvekilliği döneminde Balkan Türkleri'nin desteğini hep arkasında hissettiğini belirtti.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun desteği ile sağlık, istisnai vatandaşlık ve uzun süreli oturum gibi bazı sorunlarda ciddi gelişmeler sağlandığını belirten Çavuşoğlu; sorunların çözümüne yönelik desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Özellikle; sağlık konusunda artık Gümülcine'de ki, Kırcaali'de ki soydaşlarımızın Türk sağlık sisteminden yararlanabildiğini belirten Hakan Çavuşoğlu, bu hizmetin bir devrim niteliğinde olduğunu söyledi.

BGF ve Bal-Göç Başkanı Prof.Dr.Yüksel Özkan ise ; Sayın Çavuşoğlu'nun dernek kültüründen geldiğini , Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nde başkanlık yaptığını ve zaten sorunlara hakim olduğunu, gerçekleşen bir çok projede kendisinin emeğinin olduğunu vurguladı.
​Ayrıca, sağlık, uzun süreli oturum ve istisnai vatandaşlık için çıkarılan yasaların sahada uygulanmasında birtakım sorunlarla karşılaştıklarını belirten Özkan, bu sorunları bir rapor halinde Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'na teslim etti. Özellikle, 6 yıl önce TRT Balkan için başvuru yaptıklarını ve bu konu ile ilgili bir gelişme olmadığını, kültürel açıdan bu konunun camia için önem arz ettiğini belirten Prof.Dr.Yüksel Özkan, TRT Balkan, emeklilik borçlanması ve  diploma denklik konularında sayın bakanın desteklerini istedi.

Erdoğan DOĞU 
Ankara