Nuri Turgut Adalı Bal-Göç Tarafından Bursa'da da anıldı

5 Ağustos 2017 Cumartesi |


05 Ağustos 2017 Cumartesi günü saat 10.30'da Nuri Turgut Adalı'nın Ölüm Yıldönümünde Bursa Görükle'deki Nuri Turgut Adalı Anıtında anma töreni yapıldı.

Nuri Turgut Adalı başta olmak üzere Balkanlarda Milli ve Kültürel Değerler ile Demokrasi Uğruna Mücadele Vermiş Kahramanların anıldığı etkinliklerin ilki olan törende  Bal-Göç  ve BGF Genel Başkanı Prof.Dr. Yüksel Özkan, hepimizin ortak değeri olan kahramanları anarken siyasi veya başka farklılıkların bizi ayırmasına izin vermememiz gerektiğini vurguladı.

Anma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Muhsin ÖZLÜKURT, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Zekeriya IŞIK, BAHAD Başkanı Şükrü ALTAY, Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan ÖZTÜRK, Bal-Göç Karacabey Şubesi Başkanı Musa ÖZTÜRK, Bal-Göç Osmangazi Şubesi Başkanı Nursin ÇETİNER , Bal-Göç Görükle Şube Başkanı Nazif Cesur, Belene gazilerimiz ve muhtarlarda katıldılar.
Bal-göç görükle Şubesince koordine edilen törende Nuri Turgut Adalı'nın hayatı ve mücadelesi anlatıldı,şiirleri okundu. Nuri Turgut Adalı başta olmak üzere Balkanlarda Milli ve Kültürel Değerler ile Demokrasi Uğruna Mücadele Vermiş Kahramanlara minnet duyguları ifade edildi.