Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, İslam dinine katkıları olan kişilere ödül verdi

9 Aralık 2017 Cumartesi |



Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, İslam dinine katkıları olan kişilere ödül verdi.

Başkent Sofya'nın Merkez Orduevi'nde düzenlenen "İslam Dinine Katkı Ödülleri" törenine ülkedeki dini temsilciler, milletvekilleri ve diplomatlar katıldı.

Bulgaristan'da 8 Aralık 1910'da seçilen ilk başmüftü Hocazade Mehmed Mühiddin Efendi anısına verilen ödüller, Yüksek İslam Şurası tarafından belirlendi.

Bu yılın onursal ödülü, toplumu birleştiren ve kurumların İslam'a saygısını arttıran hoşgörülü çabalarından dolayı eski Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'e takdim edildi.

"İslami kimliğini genç nesillere aktarmasından" dolayı ödüle layık görülen Ribnovo köyünün 92 yaşındaki imamı Mehmed Hamid'e ödülünü Başmüftü Dr. Mustafa Aliş Hacı verdi.

Mestanlı şehri din görevlisi Musa Durlu, ülkede helal gıda üretimine geçen ilk şirketin sahibi Pavel Stoyanov, Krumovo kasabasında yenilikçi yöntemler kullanarak din dersi veren Erdinç Süleyman da ödül verilen diğer kişiler arasında yer aldı.

Bulgaristan'ın ulusal marşı ve Avrupa Birliği marşı ile başlayan tören Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Etkinlikte İstanbul'dan konuk edilen hafızlar grubu ise ilahiler okudu.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Hacı, törende yaptığı konuşmada, geçmişe saygıyla bakan, terbiyeli ve eğitimli nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Zenginlik öbür dünyaya götürülemez ancak yapılan iyilik ebedi olup, her zaman hatırlanır." dedi.
AA