Çavuşoğlu: Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımıza istihdam temin edecek nasıl bir yatırım yapabiliriz diye düşünmeliyiz

24 Aralık 2017 Pazar |

BAL-GÖÇ'ün 17. Genel Kuruluna katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bulgaristan'da yaşayan Türklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımıza ve insanlara istihdam temin edecek nasıl bir yatırım yapabiliriz diye düşünmeliyiz

Bulgaristan'daki genç nüfus ekonomik sebeplerden dolayı bir başka ülkeye göç etmek durumunda kaldığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Bugün Batı Trakya Avrupa'nın en az gelişmiş bölgesidir. Ekonomik olarak sıkıntılar var. Şimdi bizlerin bir araya gelerek somut atmamız gerekiyor. Bugün Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımıza ve insanlara istihdam temin edecek nasıl bir yatırım yapabiliriz diye düşünmeliyiz. Artık söz söyleme zamanı geçti, elimizi taşın altına koyma vakti geldi. Bir fabrika satın alıp istihdam gücü sağlanabilir. Bunu yapacak gücümüz var. Bugün Batı Trakya'ya, Balkanlara, Kosova'ya nasıl yatırım götürürüz bunu düşünmemiz gerekiyor" dedi.

31 Aralık tarihine kadar Türkiye'ye her hangi bir sebeple 1 saatliğine dahi kim girmiş ise hepsi uzun dönem ikametgah sahibi olacaktır

 "İstisnai vatandaşlık, uzun dönem ikametgah, sağlık sorunları bunların sorunlar bitti. 31 Aralık tarihine kadar Türkiye'ye her hangi bir sebeple 1 saatliğine dahi kim girmiş ise hepsi uzun dönem ikametgah sahibi olacaktır. Bunun kararı, genelgesi cebimde. Bakanlığımın ilk icraatı olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığı ile Türkiye'ye gelmemiş olsa dahi orada okuyan kardeşimize burs olanağı tanıyan yasayı da yürürlüğe koyduk. Ayrıca Vakıflar Müdürlüğü vasıtasıyla yabancı öğrencilerin bursunu 500 liraya çıkardık. Biz sahip çıkacağız" 

Yıldırım ilçesinde Türkiye'nin en büyük spor kompleksine Naim Süleymanoğlu'nun ismini vereceğiz

"Biz parti olarak üzerimize düşen görevin gereğini yaparız. Yıldırım ilçesinde Türkiye'nin en büyük spor kompleksine Naim Süleymanoğlu'nun ismini vereceğiz. Biz şimdi hükumet ve belediyeler olarak da yapacağız. Ama hani isim hani isim diye bağıranlar, bugüne kadar birkaç belediyeniz bu atılımı yapsaydı daha iyi olmaz mıydı? Her zaman siyaset yapılmaz. Siyaset samimiyetle yapılır. Her şeyden siyasi rant devşirilemez. Naim Süleymanoğlu hepimizin ortak değeridir"