CHP’li belediye başkanlarından Bulgaristan'a ‘Casino turu’

25 Aralık 2017 Pazartesi |

CHP’li belediye başkanlarının Bulgaristan’ın Svilengrad şehrine sık sık gittiği ve kumar oynadıkları ortaya çıktı. 

CHP’li belediye başkanlarının rahat rahat Bulgaristan’a gidebilmenin yolunu da kardeş şehir projesiyle aştıkları belirlendi. Her hafta Bulgaristan’a giden bu başkanlar kendilerine Bulgaristan’dan bir kardeş şehir seçmişler.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP'li bazı belediye başkanlarının yurt dışı gezilerini gündeme getirmesiyle gözler yine CHP'ye çevrildi.
"2,5 YILDA 557 GÜN"
Kılıçdaroğlu'nun kendi belediyelerine hakim olmadığını söyleyen Soylu, "Yurt dışına çıkışta rekor kıran 10 belediyenin hepsi CHP'li belediye başkanlarıdır. Birinci sırada CHP'li belediye başkanı 557 gün yurt dışına çıkmış. Seçildikleri günden bizim yasağımızın olduğu güne kadar yani 2,5 yılda 557 gün. Aynı dönemde, 428 334, 274, 234 gününü yurt dışında geçirmiş belediye başkanları da var" dedi. Bakan Soylu'nun gündeme getirdiği olayın kahramanlarının Trakya'daki iki ilin, Tekirdağ'daki bir ilçenin ve İstanbul'un Trakya'ya yakın bir ilçesinin belediye başkanı olduğu öğrenildi. Başkanlar, il ve ilçelerine yakın oldukları için bütün gezilerini arabalarıyla yapıyorlar. 15 Temmuz yasaklarına kadar neredeyse her hafta sonunu burada geçiren dört belediye başkanının yasaklarla birlikte gezilerine ara vermek zorunda kaldıkları da belirlendi.
KARDEŞ ŞEHİR YAPMIŞLAR
Başkanlar, il ve ilçelerine yakın oldukları için bütün gezilerini arabalarıyla yapıyorlar. 15 Temmuz yasaklarına kadar neredeyse her hafta sonunu burada geçiren dört belediye başkanının yasaklarla birlikte gezilerine ara vermek zorunda kaldıkları belirlendi. CHP'li belediye başkanlarının rahat rahat Bulgaristan'a gidebilmenin yolunu da kardeş şehir projesiyle aştıkları belirlendi. Her hafta Bulgaristan'a giden bu başkanlar kendilerine Bulgaristan'dan bir kardeş şehir seçmişler.

GÖREVİNİN BAŞINDA KALDIĞI GÜN SAYISI: 173
Bakan Soylu'nun 557 gün yurt dışında çıktığını söylediği belediye başkanının Edirne Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin olduğu öğrenildi. Türkiye gazetesinin haberine göre; Edirne Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin'in, başkanlığı döneminde tam 185 defa yurt dışına çıkış yaptığı ve 557 gün makamından uzak kaldığı ortaya çıktı. Rekortmen başkanın görevinin başında kaldığı gün sayısı ise sadece 173...
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA KEMALETTİN DİYEN BAŞKAN
İkinci sıradaki isim ise Edirne Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran. Geçtiğimiz günlerde lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını "Kemalettin" olarak telaffuz eden CHP'li başkanın yurt dışında geçirdiği gün sayısı 334.

Sabah