Türksüz Birleşme

26 Şubat 2018 Pazartesi |

TÜRKSÜZ BİRLEŞME

Bulgaristan'da Türkleri temsil ettiğini iddia eden partilerin gündeminde birleşme var. Bir çok konu üzerinde tartışıyorlar. Ama bence öncelikli konu taşıdıkları sıfatı yani Türkleri temsiliyeti hak edip hak etmedikleridir; birleşme ve gerisi ise teferruat. 
Bulgaristan'ın demokrasiye geçiş yapmasının ardından Türklerin haklarını temsil etme söylemi ile ortaya çıkan HÖH (DPS) 28 yıldır Bulgaristan meclisinde yer alıyor. Hükümetlere dahil oluyor ve AB parlamentosuna vekil gönderiyor. Peki bir kez olsun Türkiye'nin yanında olduğunu duydunuz mu? Geçmiş dönemki  genel başkanları Lütfü Mestan, Rus uçağının düşürülmesi olayında Türkiye'yi desteklemeye kalktı, partiden kovuldu ve bugünkü Dost partisini kurdu. 
Bugün, 26 Ocak; Hocalı katliamının 26. Yılı. O gün 83'ü çocuk 106'sı kadın, 70'i de yaşlı olmak üzere 613 Azerbaycan Türk'ü, Ermeniler tarafından katledildi. O gün bugündür Bulgaristan'da Türkleri temsilcisi olduğunu dile getirenlerden bu konuda tek bir söz duydunuz mu? Hayır değil mi… 
Yarın 27 Ocak. Eski Yugoslavya'ya bağlı Makedonya'da Türk milletinin haklarını korumak ve geliştirmek için kurulan Yücel teşkilatının dört kahramanı (Şuayib Aziz İshak, Ali Abdurrahman Ali, Nazmi Ömer Yakup ve Ali Adem Ali)  bundan 70 yıl önce Tito rejimi tarafından idama edilerek Şehit edildi. Altmış kişi de çeşitli cezalara mahkum edildi. Sizce yarın Bulgaristan Türklerinin "temsilcileri" tarafından anılacaklar mı? Ya da böyle bir şeyin yaşandığından haberdarlar mı??
Afrin'de kahraman Mehmetçiklerimiz teröristlerle mücadele ediyor. Şehitler veriyoruz. Bulgaristan'dan bir tane "Türk" vekili "yanınızdayız" dedi mi? HÖH'ün AB parlamentosunda vekilleri var. Oradaki Türkiye karşıtı çıkışlara bir kes olsun müdahale ettiler mi? Onu da geçtim; Azerbaycan vekili Ganire Paşayeva aslanlar gibi tüm AB parlamentosuna karşı Türkiye'yi savunurken onlar kimin yanında durdular?
Çin yıllardır Doğu Türkistan'da Türklere zulüm ediyor. İnsanları vahşice katlediyorlar , ırzlarına geçiyorlar , tüm insani haklarından mahrum ediyorlar. İslam yasak , Türklük yasak. Yani bizim 1984-1989 arası Bulgaristan'da yaşadıklarımızın aynısı. Şu kadar zamandır Bulgaristan'daki tek bir Türk vekil de çıkıp "Yahu orada neler oluyor" dedi mi?

Şimdi birleşme üzerine toplantılar yapılıyor, yapılsın ama lütfen konu TÜRKLÜK üzerinden yürütülmesin!

Erdinç Teker