Avrupa Parlamentosu Üyesi İlhan Küçük, "Yılın En İyi Parlamento Üyesi" Ödülüne Layık Görüldü

28 Mart 2018 Çarşamba |

Avrupa Liberaller ve Demokratlar İttifakı/ Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (ALDE/HÖH) grubu mensubu parlamento üyesi İlhan Küçük, "Kültür ve basın" kategorisinde "Yılın en iyi parlamento üyesi" ödülüne layık görüldü.

Brüksel'de Avrupa Parlementosu'nda düzenlenen "MEP Awards" ödül töreninde, ALDE/HÖH Gençlik Kolları Başkanı olan İlhan Küçük'e, "Kültür ve basın" kategorisinde "Yılın en iyi parlamento üyesi" ödülü takdim edildi. Törende açıklama yapan Küçük, "Bu ödülün arkasında sadece benim değil, birçok kişinin emeği var. Ekibimin, iş arkadaşlarımın, anlamlı ve önemli davaların savunulmasında beni her zaman destekleyen HÖH'teki harika gençlerin tamamının emeği var. Aldığımız ödül büyük bir takdir ve kararlı bir şekilde çalışmaya devam etmemiz için önemli bir teşviktir, bundan dolayı müteşekkirim. Takdir, sorumluluk demektir" şeklinde konuştu.

İlhan Küçük kimdir?

İlhan Küçük, Avrupa Parlamentosu'nun Kültür ve eğitim Komisyonu'nun en genç üyelerinden birisidir. Avrupa'nın en büyük gençlik siyasi teşkilatlarından birisi olan HÖH Gençlik Kolları'nın Başkanı olan İlhan Küçük "Avrupa'da yeni beceri ve işler için gündem" raporu üzerinde aktif çalışmalar yürütüyor. Ayrıca Avrupa'daki emek hareketliliği açısından büyük önem taşıyan beceri ve yeterliliklerin tanınması sürecinin kolaylaştırılması yönünde de aktif gayretler sarf etmektedir. Gençler arasındaki işsizlikle mücadelede mesleki eğitim ve öğretimin, yaşlılara yönelik eğitimin modernize edilmesini destekleyen İlhan Küçük, üye ülkelerin, özel ve kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanların rekabet güçlerinin arttırılması konusunda daha fazla kaynak yatırımı yapmasında ısrar etmektedir. İlhan Küçük 2012 yılından beri HÖH Gençlik Kolları Başkanlığı'nı sürdürmektedir. 30 yaşında iken (2015 yılında) Avrupa Liberaller ve Demokratlar İttifakı Genel Başkan Yardımcısı görevine seçilen Küçük, 2017 yılında Amsterdam'da düzenlenen kongrede aynı göreve ikinci kez seçildi.

Prestijli "The Parliament Magazine" dergisi, en iyi Avrupa Parlamentosu üyelerinin belirli alanlarındaki başarılarını vurgulamak amacıyla yıllık ödül törenini 14 yıldan beri her yıl düzenlemektedir.