Bultürk Genel Başkanı Ulutürk BSP Genel Başkan Yardımcısı Zlateva ile görüştü

16 Haziran 2018 Cumartesi |

Bultürk Derneği Genel Başkanı Rafet Ulutürk BSP Genel Başkan Yardımcısı Denitsa Zlateva ile görüştü.




BSP’nin talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, iki ülkedeki sivil toplum kuruluşları arasındaki ilişkiler, Türkiye’deki Bulgaristan vatandaşlarının durumu ve başka güncel gelişmeler ele alındı.
Türkiye’nin stratejik ve güçlü bir komşu ülke olduğunu belirten Denitsa Zlateva, Bultürk yöneticileriyle görüş alış verişinde bulunmaktan son derece memnun olduğunu kaydetti.

Tarihten gelen önyargıların altında ezilip kalmamış ve yeni Türkiye’nin gücünü anlayan herkesle işbirliği yapabileceklerini vurgulayan Rafet Ulutürk, BSP’de Türk üst düzey yönetici görmek istediklerini kaydetti.

BSP Partisinin ülkedeki Türklere açılması gerektiğini söyleyen Ulutürk, parti olarak Türklerin yoğunlukta yaşadığı bölgelerde seçim zamanı Türk adaylar görmek istediklerini dile getirdi.

Batı Avrupa’daki bazı siyasetçilerin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yönelttikleri dayanaksız eleştirilere Bulgar siyasilerin çanak tutmamaları konusunda tavsiyede de bulunan Ulutürk ‘İstanbul, Bulgaristan’a Brüksel’den daha yakındır’ dedi.

Görüşmeye, BSP’nin eski yürütme kurulu üyesi Nazmi Mümin de katıldı.
Görüşmenin ardından Ulutürk, Zlateva’ya Türk kahvesi fincan takımı hediye etti.

Ajans Bulgaristan