Gurbetçi aile kaza yaptı: 4 ölü

1 Temmuz 2018 Pazar |




Bulgaristan’da Filibe şehri yakınlarında Trakya Otobanı’nda meydana gelen trafik kazasında Almanya’dan Türkiye giden gurbetçi aileden 4 kişi hayatını kaybetti.

Filibe polisi, Türk gurbetçilerin isimlerini açıklamazken Almanya plakalı Volkswagen marka araçlarında bulunan 3 kadının ve 2 yaşında bir cocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi.  Aynı araçta bulunan üç kişinin de ağır yaralandığı ve hastanede tedavi altına alındıkları kaydedildi.

Polis kaynakları, gurbetçi ailenin kullandığı aracın Bulgar plakalı Mercedes marka bir kamyonete arkadan çarptığını belirtti.

KARACAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Filibe yakınlarında tafik kazası geçiren gurbetçi ailenin Almanya’da faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği eski Başkanı Ramazan Karacanın oğlu Cemal Karacan olduğu bildirildi.

Birliğin resmi sitesinde verilen bilgide şunlar belirtiliyor:


"Diyanet İşleri Türk İslam Birliği dini, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri gerçekleştirmek ve Almanya genelindeki kendisine bağlı derneklerin bu tür faaliyetlerini koordine etmek amacıyle, 05.07.1984 tarihinde 135 dernekle kuruluşu gerçekleşen ve bu gün 960 bağlı derneğe ulaşan, Alman dernekler yasalarına göre kuruluşunu tamamlamış, yapılan kamuoyu yoklamaları ve istatistiklerine göre, Almanya’daki müslümanların %70’nin teveccühünü kazanmış alanındaki en büyük sivil toplum örgütüdür."

Ajans Bulgaristan