Emin Balkan ile Devam

17 Aralık 2018 Pazartesi |

CHP ve İYİ Parti Genel Başkanları, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı için anlaşmaya vardı. Büyükşehirde CHP adayını destekleyecek olan İYİ Parti, aday çıkarmayacak.
Bilindiği gibi İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, bizlerinde yakından tanıdığı bir isim olan Prof.Dr.Emin Balkan'dı. Eski Bal-Göç Başkanı olan Balkan, aynı zamanda Uludağ Üniversitesi'nde ki görevinden de istifa etmişti.
Geçen hafta röportaj yaptığım CHP Bursa milletvekili Yüksel Özkan; sahanın gerçeklerine göre bir uzlaşıya gidilmelidir diyerek, büyükşehirde Mustafa Bozbey'i işaret ediyordu. Merkez ilçelerden birinde ise Emin Balkan'ın bu ittifak içerisinde ortak aday olarak gösterilebileceğini ifade etmişti.
Geldiğimiz noktada durumun tam da böyle olduğunu görüyoruz. Ancak, kritik soru şu: Bu merkez ilçe hangisi olacak? 
Burada ki pazarlıklarda söz konusu olacak ilçeler; Osmangazi ve Yıldırım ilçeleri...
Sahanın gerçeklerine saygı gösteren Emin Balkan, CHP adayının ortak aday gösterilmesine karşı büyük bir olgunluk sergileyerek, oyun bozanlık etmedi. Ziyaretlerine devam etti, çalışmalarını sürdürdü. Aksi, olumsuz hiçbir beyanatta bulunmadı.
Birkaç gün içerisinde burada ki durum netleşecektir. Şimdi tekrar sahanın gerçeklerine bakarsak; Emin Balkan'ın bu bütünleştirici, olgun tutumunun karşılığı Osmangazi ilçesidir. 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, bizzat Emin Balkan'ı aradığını ve ''Sizinle devam etmek istiyoruz'' dediğini biliyoruz. 
Ayrıca,hem Büyükşehirin, hem Osmangazi'nin, hem Nilüfer'in CHP'de kalması durumu ''Bu nasıl ittifak'' sorusuna neden olacaktır. 
Emin Balkan şu ana kadar üzerine düşeni layıkıyla yapmıştır. İşinden istifa etmiş, ittifak kararına saygılı olmuş, olgun ve kucaklayıcı bir tutum sergilemiştir. İşte bu nedenle; saygın kişiliği, uzlaşmacı yapısı, donanımı ve tecrübesi ile Emin Balkan, Osmangazi'de İYİ değerlendirilmeli.
CHP ve İYİ Parti'nin Osmangazi'de seçimi kazanabilmesi için; herkesin üzerinde mutabık kalacağı bir isim üzerinde anlaşması gerekir. Burada en gerçekçi isim Emin Balkan olacaktır. 
Özellikle; Göçmen Camiası olarak bizler, Emin Balkan'ın arkasında durduğumuzu her platformda göstermeli, desteğimizi açık ve net bir şekilde ortaya koymalıyız.

Erdoğan DOĞU