DOST Partisi azınlık statüsü için imza kampanyası başlattı

28 Nisan 2019 Pazar |


DOST Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan, Bulgaristan’da komünizmin son döneminde 1989 yılında ülkedeki Türk ve Müslümanların isimlerinin değiştirilmesine yönelik girişilen asimilasyon kampanyasının tekrarının olmaması için “Ulusal Azınlık Statüsü” için başlattığı kampanyada ilk imzayı attı.
DOST lideri Mestan, “Partimiz bugün tarihi bir sorumluluk aldı. Türklerin ve Müslümanların ‘resmi azınlık’ olarak tanınması için ilk imzayı ben attım ve sorumluluğunu üzerime aldım. Artık bu yoldan geri dönüş yok. Bulgaristan’da yaşayan Türk milli azınlığının hiçbir üyesi bölücülük yolunda değil, terörist de değildir. Bizim için Bulgaristan tabii ki vatandır, ancak bizler biraz daha zenginiz, çünkü anavatanımız da var” dedi.

2006 YILINDA PROVOKASYON DEMİŞTİ
Menderes Kungün

2006 yılında mahkemece kaydı yapılmayan Menderes Küngün liderliğindeki Ulusal Türk Birliği (UTB) partisi Bulgaristan’daki Türklerin azınlık olarak tanınması için imza kampanyası başlatmıştı. O dönemde HÖH Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Lütvi Mestan, Küngün’ün bu kampanyası için ‘provokasyon yapıyor’ demişti.