Peevski mi, Bülent mi?

12 Mayıs 2019 Pazar |

Hasan Sadık 

26 Mayıs günü Bulgaristan’da Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri var. Ülkedeki Türkler, genelde iki partiye oy veriyor. Biri HÖH, diğeri de daha sonraları kurulan DOST. 
Peki AP seçimleri için iki partinin adayları kim.
Listelerdeki isimleri saymaya gerek yok. 

HÖH’ün ilk sıralarında Delian Peevski yer alıyor. Peevski’nin Bulgaristan’daki Türklerle bağı ne diye düşünmeden geçemiyorum. Ne kadar düşünürsem düşüneyim küçücük bir bağlantı bulamıyorum.  
Peevski’nin sahibi olduğu bilinen sigara fabrikalarının ürettiği sigaralar Kuzey Irak üzerinden yıllarca PKK’ya mali kaynak sağladığı bir gerçek. Karanlık ilişkiler, kara para aklama, sahip olduğu medya gücünü kullanarak siyasi rakiplere saldırı ve yolsuzluk çemberi… Tüm bunlar Peevski’nin ismiyle birlikte anılıyor.  İşte HÖH yönetimi, Şumnu’nun köyündeki Ayşe teyzeme israrla bu seçimlerde Peevski için oy ver diyor. 

Diğer tarafta ise Bülent var. Bizim Bülent Hasan, DOST’un adayı. 
Karanlık ilişkilerden milyon üzerine milyon kazanan Peevski ile bizim Bülent, tütün tarlasında güneşin altında çalışan Ayşe teyzemin oyuna talip. 

Bizim Bülent dediğim için Bülen Hasan’la arkadaş olduğumu sanmayın.  Bülent’Ie tanışmıyoruz bile. İzmir’de üniversite okuyan. Ardından İngiltere’de eğitime devam eden ve orada iş hayatına atılan bizim Bülent’le hiç karşılaşmadık bile. 
Peevski’yi ise çok yakından da olmasa tanırım.  Defalarca karşılaştık ancak hiç bir defasında da bizim Delian diyemedim. Ayşe teyzemle Delian’ın dünyaları birbirinden çok farklı. 
Hanımlar ve beyler, şuna veya buna oy verin asla demiyorum. Sizin dünyanız ikisinden hangisinin dünyasıyla örtüşüyorsa ona oy verin diyorum. 
Haftaya görüşmek üzere.