Kırcaali Merkez Camii / Bayram Namazı

11 Ağustos 2019 Pazar |





AZİZ VE MUHTEREM DİN KARDEŞLERİM,

Çok kıymetli kardeşlerim, Yüce Allahın biz sevgili kullarına sevinç ve mutluluk kaynağı olarak armağan ettiği, eşsiz zaman dilimlerinden biri olan Kurban Bayramına kavuşmanın hazzını yaşıyoruz. Bayramlar bizleri fıtratımızla buluşturan, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren, birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma ve rahmet günleridir.
Kurban Rabbimize, birbirimize, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele yakın olmak demektir. Onun için, bu kutlu zamanları fırsat bilerek ailemiz, akrabalarımız ve yakınlarımızla hem-hal olmalı. Sevgi ve merhamete muhtaç yetim, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olmalıyız.
Ayrıca Bulgaristan Müslüman-Türk topluluğu olarak kardeşliğimizi pekiştirmemiz için Kurban ve Bayram büyük bir nimet ve ibadettir. Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde yürütmüş olduğumuz İslâmi eğtime destek kampanyasında göstermiş olduğunuz ilgi, alâka ve yardımlarınızdan dolayı şahsım ve Bulgaristan Başmüftülüğü adına teşekkür ediyor. Cenab-ı Hak yapmış olduğunuz sadaka ve infaklarınızı derğahı izzetinde kabul eylesin.
Diyer yandan Bayramlar bütün insanların sevinci olursa anlam kazanır, dolayısıyla bugün açlık, yoksulluk, zulüm ve şiddetle kuşatılan Dünya’nın felaha kavuşması ve insanlığın hep beraber bayramı yaşaması için çalışmak önemli bir vazifemizdir.
Bu duyğu ve düşüncelerle vahi şehri Mekke’den, arafatta vakfeye duran bütün hacılarımızın ve yer yüzünde ki bütün Müslüman kardeşlerimizin Mübarek Kurban bayramını yürekten tebrik ediyor, bu bayramın barış, mutluluk ve huzurun yer yüzünün heryerine hakim olduğu bir Dünya’nın inşasına vesile olmasını Cenab-ı Alla’tan niyaz ediyorum.
Kurban Bayramınız Mübarek Olsun!
Saygılarımla,
DR. MUSTAFA HACI
Bulgaristan Başmüftüsü