Sofya dördüncü kez Dinler Festivaline ev sahipliği yapacak

18 Eylül 2019 Çarşamba |

Başkent Sofya ‘’Uyum, saygı ve işbirliği içinde birlikte yaşam’’ başlığı altında gerçekleştirilecek olan Dinler Festivaline dördüncü kez ev sahipliği yapacak. Etkinlik Sofya Belediyesi, Sofya Aziz Piskoposluğu ve Bulgaristan’da Dini Topluluklar Ulusal Konseyi girişimleriyle yapılmaktadır. Festival 19 Eylül 2019 (Perşembe) tarihinde saat 17:00’de, Sofyamerkez ‘’Largo’’nun kubbealtı kısmında düzenlenecektir.
Kültürel program dahilinde altı dini topluluk arasındaki uyuma, saygıya ve işbirliğe ithaf edilen konser verilecektir. Bu konserde farklı dini topluluklardan sanatçı ve gruplar yer alacaktır. Аralarında ‘’Tsarski detsa’’ adlı çocuk dans grubu, yetenekli genç piyanist ve birçok uluslararası piyano yarışmasında ödül kazanan Marina Mravova, Prof. Mario Hosen’in öğrencisi kemancı Yasen Stamatov, parlak bir yetenek ve halk müziği sanatçısı Antonio Stamatov bulunmaktadır. Ayrıca ‘’Graovo’’ folklor grubu, ‘’Asti Dens’’ grubu dansçıları, Rudozem’den ‘’Nadejda’’ adlı çocuk korosu da festivale katılacak. Barış ve hoşgörü mesajlarına ünlü Bulgar sanatçıları da destek verecektir.
Program, arzu edenlere Sofya’daki ‘’hoşgörü dörtlüğü’’nde yer alan dini mabetleri toplu ziyaret etme fırsatı da sunmaktadır.
Sofya Belediyesi’nin kültürel etkinlikler takviminde yer alan Dinler Festivaline giriş ücretsizdir.