Türk Akımı boru hattının devamı için yeni bir sözleşme imzalandı

3 Ekim 2019 Perşembe |

Bulgaristan, Türk Akımı doğalgaz boru hattının devamını oluşturacak hattın inşası kapsamında iki adet gaz kompresör tesisi inşası için Bulgar bir konsorsiyumla 350.8 milyon leva tutarında (196 milyon dolar) sözleşme imzaladı.
Rus doğalgazını Ukrayna'daki hatları kullanmadan Orta Avrupa'ya taşımayı amaçlayan Türk Akımı hattı, şu anda Türkiye'de sona eriyor.
Bulgaristan'ın kamu doğalgaz dağıtım şirketi Bulgartransgaz, hattın Sırbistan'a ulaşmasını sağlayacak 474 kilometre uzunluğundaki boru hattını inşa etmesi için Suudi Arabistan öncülüğündeki Arkad grubu ile geçen ay 1.1 milyar euro tutarında bir anlaşma imzalamıştı.
Bulgar inşaat şirketi Glavbolgarstroy ile onun uluslararası iştiraki ve Alman Ferrostaal Industrieanlagen şirketinin oluşturduğu konsorsiyumun tesisleri kurmak için 2 senesi olacak.
Bulgartransgaz'ın başında bulunan Vladimir Manilov yaptığı açıklamada ayrıca hattın inşası için 6-12 ay vade ile 150 milyon euro kredi alacaklarını belirtti.
Haberin orijinali için tıklayınız: Bu haber, linkleri yukarıda belirtilen haber ya da haberlerden derlenmiştir. Tam çevrilmiş metin olmayabilir.