Kirkovo heyeti Tavşanlı'da

8 Kasım 2019 Cuma |

TAVŞANLI VE BULGARİSTAN KİRKOVO (KIZILAĞAÇ) KENTİ ARASINDA DOSTLUK VE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURULUYOR. AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ OLARAK HAYATA GEÇİRİLEN “YENİ FIRSATLAR İÇİN EL ELE PROJESİ” KAPSAMINDA BULGARİSTANLI HEYETİ İLÇEMİZDE AĞIRLIYORUZ.

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER:
BUGÜN İTİBARİYLE, OSMANLI MİRASI OLAN BULGARİSTAN’DAKİ BU KENTİMİZ İLE KARDEŞLİK, GÖNÜLDAŞLIK VE YOLDAŞLIK ADIMIMIZI ATMIŞ BULUNUYORUZ.
Türkiye ve Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında kabul edilen Tavşanlı Kaymakamlığı ve Bulgaristan Kirkovo (Kızılağaç) Belediyesi arasındaki “Yeni Fırsatlar İçin El Ele Projesi” kapsamında Bulgaristan’dan heyet geldi.
Tavşanlı protokolü ve Bulgaristan heyetinin katıldığı projenin açılış toplantısı bugün gerçekleştirildi. Kaymakamlık Toplantı Salonundaki programın başında Kaymakam Yüksel Kara, Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Kızılağaç Belediye Başkanı Şinasi Mehmed Süleyman birer konuşma yaptı.
Kaymakam Yüksel Kara proje hakkında kısa bilgiler vererek, “Hayata geçirdiğimiz bu program ile proje ortakları arasındaki mevcut ilişkileri geliştirmek ve derinleştirmek için iyi uygulamaların paylaşımını temel alan, uzun vadeli bir ortaklık stratejisi oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER:
“TAVŞANLI BELEDİYESİ OLARAK OSMANLI’NIN AYAK İZLERİNİN BULUNDUĞU HER NOKTADA VAR OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Belediye Başkanı Mustafa Güler ise Tavşanlı Belediyesi olarak Osmanlı’nın ayak izinin bulunduğu her noktada var olmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Bu anlamda, 2008 yılından itibaren dünya da zulmün en üst seviyede yaşandığı yer olan Gazze’yi kendimize kardeş şehir ilan ettik. Bugün de burada Bulgaristan’dan gelen siz kardeşlerimizi misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler, kardeşlik hukukunun bir kağıt üzerinde olmaktan ziyade fiili noktada da yerine getirme gayreti içerisinde bulunuyoruz” dedi.
Şehir Eşleştirmeleri Projesi kapsamında hayata geçirilen ve Bulgaristan’daki Osmanlı mirası olan Kızılağaç kenti ile kardeşlik ilişkilerini sıklaştırmak istediklerini belirten Güler, ”Osmanlı mirası olan kentimizin ve oradaki kardeşlerimizin bundan sonraki dönemde gönüldaşı, yoldaşı ve paydaşı olma noktasında da Sayın Kaymakamımız Yüksel Kara ile beraber özel bir gayretimiz olacaktır. Tavşanlı halkımız adına çıktığımız bu yolda Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.
KIZILAĞAÇ BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ SÜLEYMAN:
“GÖNÜLLERİMİZ SİZE DAİMA AÇIKTIR…”

Toplantıda konuşan Bulgaristan Kızılağaç Belediye Başkanı Şinasi Mehmed Süleyman ise kendilerine gösterilen misafirperverlik dolayısıyla teşekkür ederek, Kızılağaç Belediyesi hakkında bilgiler verdi. Başkan Şinasi Mehmed Süleyman Tavşanlılı heyeti de Bulgaristan’da ağırlamaktan onur duyacaklarını söyledi.
Kirkovo Belediyesi olarak gönüllerinin Türkiye’ye daima açık olduğunu vurgulayan Şinasi Mehmed Süleyman “Atılan bu adım inşallah iki devletin de gelişimine katkı sunar” dedi.
Konuşmaların ardından Koordinatör Sinan Çoban Yeni Fırsatlar İçin El Ele Projesi’nin tanıtımını yaptı.
Daha sonra Proje Asistanı Meryem Uslu Tavşanlı’yı; Kızılağaç Belediyesi Meclis Üyesi Zekiye Hasan da Kirkovo şehrini tanıtan sunum gerçekleştirdi.
Açılış toplantısının tamamlanmasının ardından heyet, öğleden sonraki programlara katılmak üzere Kütahya’ya gitti.