MÜSİAD Bulgaristan Temsilcisi Kemal Özmez: 'Amacımız üyelerimizin Bulgaristan’a yatırım yapması'

11 Şubat 2020 Salı |

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bulgaristan Temsilcisi Kemal Özmez,  temsilcilik olarak amaçlarının dernek üyelerinin Bulgaristan’da yatırım yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi. 

- Geçtiğimiz yıl MÜSİAD Bulgaristan temsilciliğini üstlendiniz. MÜSİAD nedir, ne iş yapar, Bulgaristan’da temsilcilik açmanın amacı nedir ve hangi iş kollarında çalışma yapıyorsunuz?

Kemal Özmez: MÜSİAD, 1990 yılında Türkiye’de kurulmuş olup, yurt içi ve yurt dışında 11.000’i aşan üyesi ile 60.000 işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1.800.000 kişiye istihdam sağlayan, yurtiçinde 89 irtibat noktası bulunan, yurtdışında  6 kıtadaki 95 farklı ülkede toplamda 225 nokta ile hizmet veren, üyelerinin sorunlarını, görüş ve önerilerini kamu kurum ve kuruluşlarına yerinde ileten sanayici ve iş adamlarından oluşan güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşudur. MÜSİAD Genel Başkanı  Sayın Abdurrahman Kaan olup ve Balkanlar sorumlusu Sayın Bilal Kara’dır.

- Bulgaristan’da MÜSİAD üyelerinin yatırımları var mıdır ve ne gibi çalışmalarınız var?

Kemal Özmez: Bulgaristan’ a yeni yeni açılmaktayız. MÜSİAD Bulgaristan temsilcisi olarak, bizim amacımız MÜSİAD üyelerinin Bulgaristan’da yatırım yapmalarını sağlamak, onlara Bulgaristan’da partner bulmak, yasal çerçeve içinde her iki  ülke arasındaki ticari ilişkilere zemin oluşturmak. Aynı zamanda yurdışındaki diğer irtibat noktaları ile de ticari ilişkileri geliştirmek ve böylece Bulgaristan ihracatına da katkı sağlamak. Şu aşamada temsilcilik olarak faaliyetteyiz, ilerki aşamada şubeleşme sürecinde Bulgaristan’daki iş adamlarını da bünyemizde üye olarak görmek istiyoruz.

balkanlar24.com