Türkiye Büyükelçliği'nden koronavirüs açıklaması

13 Mart 2020 Cuma |

Dünyada ve Bulgaristan’da yaşanmakta olan COVİD-19 virüsü salgını sebebiyle, ziyaretçilerimizin sağlığının korunması amacıyla Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi işlemleri bağlamında aşağıda tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır.
1. Vatandaşlarımızın işlemler için www.konsolosluk.gov.tr adresinden randevu alarak Büyükelçiliğimize gelmeleri önemle rica olunur.
2. Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi evrak teslim saatleri her iş günü 17:00 ile 18:00 arasındadır. Ziyaretçilerimizin sonuçlanmış işlemleriyle ilgili evraklarını (pasaport, T.C. Kimlik Kartı vb.) teslim almak için randevu almadan belirtilen saatlerde (17:00 - 18:00 arasında) Konsolosluk Şubemize başvurmaları beklenmektedir.
3. Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi’nden işlemlerin (pasaport, T.C. Kimlik Kartı, vize vb.) sonucu hakkında bilgi almak için Büyükelçiliğimize bizzat gelinmesine gerek yoktur. Aşağıda belirtilen iletişim bilgilerinden Konsolosluk Şubemize ulaşmanız mümkündür.
4. Bina içerisine sadece işlem yaptıracak kişiler kabul edilecektir. İşlem yaptıracak kişinin yanında refakatçi olarak gelen kişiler bina içerisine kabul edilmeyecektir. (Yaşlı ve bebekli vatandaşlarımız bu uygulamadan muaftır.)
5. Ziyaretçilerimiz randevu saatinden en erken 15 dakika önce bina içerisine kabul edilecektir.

6. Hastalığı bulunan veya kendini rahatsız hisseden ziyaretçilerimizin Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi’ne girmemeleri rica olunur. Hastalık belirtisi gösteren (kronik öksürük, yüksek ateş) ziyaretçilerimizin bina içerisine kabul edilmeleri mümkün olamayacak olup, bu belirtileri gösterip bina içerisinde bulunanlar bina dışına davet edilecektir.
7. Hastalığın yayılmasını önlemekte en etkili yöntemler olduğu bilinen, el hijyenine ve hapşırma ile öksürme esnasında ağız ve burnun kapatılmasına özen gösterilmesi önemle rica olunur.
8. Yabancı ülke vatandaşlarının vize başvuruları için https://www.konsolosluk.gov.tr/Visa internet sayfası üzerinden başvuru yapma ve randevu alma uygulaması devam etmektedir. Vize başvurusunu tamamlamış ve evraklarını teslim etmiş yabancı ülke vatandaşlarının, vize başvurularının sonucunu Konsolosluk şubemize şahsen gelerek değil, telefon ile sormaları önemle rica olunur.
Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi başvuru saatleri her iş günü 09.30 - 12.30 arasıdır; evrak teslim saatleri her iş günü 17:00-18:00 arasındadır.
Büyükelçiliğimize +359 2 935 55 00 telefondan ulaşmanız mümkündür.
İlave bilgi talepleriniz için Büyükelçiliğimizin embassy.sofya@mfa.gov.tr e-posta adresinden bizlere yazabilirsiniz.
Ayrıca, konsolosluk işlemlerine dair her türlü bilgi ve yardım için 7/24 hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezine + 90 312 292 29 29numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Mesai saatleri dışında acil bir durum olması halinde Nöbetçi telefon numarasını arayabilirsiniz +359 888 85 79 79
Saygıyla duyurulur.