Beyhan Mehmed: 'Ramazan ayında kazandığımız islami erdem ve vasıflarımızı, duyarlılık ve saygınlığımızı muhafaza edelim'

23 Mayıs 2020 Cumartesi |

Biz  insanları en güzel şekilde, onurlu olarak yaratan, yaşatan, saymakla bitiremediğimiz kadar çok nimetler veren, imanın tadını tattıran,Kur’anın muhatabı, Son peygamber hz. Muhammed Mustafa’nın Ümmeti  kılan ve bizleri müslümanlardan eyleyen Alemlerin Rabbi, din gününün sahibi Yüce Allah’a Hamd, Şükür ve Senalar ederiz. Sevgili Peygamberimize, Ailesine ve Sahabesine Salatü selamlar ederiz. Kıymetli Mü’minler Sevgili Peygamberimiz (sas) Medine’ye hicret ettiklerinde, islam öncesinde o toplumun  iki bayramı olduğunu gördü “ Allah bize daha hayırlı iki bayram lütfetti”  müjdesini verdi. 
Ramazan ayı adeta  manevi bir okul havasındaydı . Kulluğumuzu  daha şuurlu yürüttüğümüz, sabrımızı ve irademizi eğittiğimiz. İbadetlerle ramazan ayımızı ikame ettiğimiz, Kur’an-ı kerimi hatmederek Yaratıcımızın buyruklarını gözden geçirdiğimiz, tuttuğumuz oruçlar ile adeta melekleştiğimiz ve ihtiyaçsahibi kardeşlerimizin yaşadığı zorukları yakinen yaşayarak, zekatlarımız ve sadaka-i fitrelerimiz ile yardımelimizi uzattığımız, kalbimizi kötü duygulardan, hırs ve hasetten temizlediğimiz, dualara yöneldiğimiz, günahlarımıza pişmanlık duyduğumuz ve istigfar ettiğimiz, gecelerimizi sahur bereketiyle aydınlattığımız, gündüzleri faydalı olmaya çalıştığımız, beş vakit namazlarımızda huzuru ilahide durarak Huzur dilediğimiz ...kutlu misafir ramazan ayını uğurlamanın kalbimizde  hüznü var, lakin Bayramın neş’e ve saadetine ermenin de mutluluk  ve bahtiyarlığı var.
Dolu dolu Ramazanı geçirenlere , ramazan ayını ikame edenlere Sevgili Peygamberimizin (sas) müjdesiyle tamamlayalım “ Kim Allah’a inanarak ve mükafatını Allah’tan bekleyerek Ramazan ayını gündüzleri tuttuğu oruçlar ile, beş vakit namaza ilaveten de geceleri kıldığı nafile namazlar ile (Teravih ve Teheccüt) Ramazan ayını ikame ederse geçmiş günahları bağışlanır. Ramazan bayramı, bir aylık manevi okul sonrasında diplomaları alma günü. İbadetlerini şuurla yerine getirenlere ne mutlu.
Tuttuğumuz oruçlar  Cennete  Reyyan kapısından girmemize vesile olsun, bedenlerimizin sıhhat ve afiyet bulmasına, daha iradeli ve temkinli olmamıza, toplum içindeki garibanların halini anlamaya ve daha duyarlı ve mütevazi olmamıza vesile olsun.
Ramazan ayında inmeye başlayan, Hayatımızı Rabbimizin murad ettiği şekilde düzenleyen Hayat  kitabımız Kur’an ile her daim meşgul olalım, okuyalım, anlayalım, amel edelim. Ahirette şefaatçimiz olacak Kur’an, müslümanlar beni çok okudu ve amel etti şahitliğine mazhar olmalıyız. Beni okumadı, helale harama dikkat etmedi derse halimiz nice olur?  
Dinimizin temeli, Cennetin anahtarı Namazlarımız- bizi Allah katında ya yükseltir, eda edilmemiş , kılınmamış  namazlar ise  şikayetçi olur, Allah korusun .
Rabbimiz namazı kılan, nesli de namaz kılanlar ile devam edenlerden kılsın bizleri. 
Zekatlarımız , malımızı korur, daha büyük berekete sebep olur, sadaka-i fitrelerimiz göz baş sadakalarımızdır, sıhhatimize garantidir. İhtiyaçsahibi kardeşlerimizin haklarıdır. Dualarını alanlardan eylesin Mevlam.
         Münakaşaya girmek isteyen, tartışma yolları arayanlara “ Ben oruçluyum” cevabını verip, olgun davrandığımız gibi , ramazan sonrasında da “ ben müslümanım”  kalb kırmam, gıybet etmem, ayıp araştırmam, tartışmaya girmem..yanıtımız olmalıdır.
Ramazan ayını oruçla geçiren, “ Şevval ayından da 6 gün oruç tutarsa, adeta bütün seneyi oruçlu geçirmş gibi olur, sevap ve mükafatına nail olur” müjdesini sevgili peygamberimiz (s.a.s) verir.
Ramazan ayında kazandığımız islami erdem ve vasıflarımızı, duyarlılık ve saygınlığımızı muhafaza edelim.  Dünyamız  ramazan şuurunda, ahiretimiz bayram saadetinde olsun.
Cenab-ı  hak Tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namazları, okuduğumuz mukabeleleri, verdiğimiz zekat , fitir ve hayrıları kabul eyesin. Saihlerden, Razı olduklarından eylesin.
Şahsım ve temsil ettiğim Kırcaali Müftülüğü adına sizlerin, sevdiklerinizin ve âlemi islamın Bayramlarını tebrik eder, iki cihan saadeti dilerim. Rabbim aile saadet ve bereketlerimizi, sıhhat ve afiyetlerimizi daim eylesin.
Saniyen bütün insanlığı malüm salgından tez zamanda kurtarsın. Bütün insanlığı, daha erdemli, saygın, adil ve haklara riayet edenlerden eylesin.  Barış, huzur ve sükunet ihsan eylesin. 

Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun

Beyhan Mehmed 
Kırcaali Müftüsü