Bolulu tır Şoförü Bulgaristan'da tutuklandı

30 Mayıs 2020 Cumartesi |


Bolulu Tır şoförü Musa Beyhan, Bulgaristan'ta karıştığı ölümlü trafik kazası nedeni ile tutuklandı. Haberi duyan ailesi perişan oldu. Yaşanan kazadan sonra AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşerek yardım istedi.
     
  Edinilen bilgiye göre, Tır şoförlüğü yapan evli ve iki çocuk babası Seben'li Musa Beyhan, Polonya'dan Türkiye'ye yük getirdiği sırada, Bulgaristan sınırlarında bir kaza yaptı. Kazada Bulgaristan vatandaşı bir kişi eşi ve çocuğu ile yolculuk yaptığı otomobil ile Musa Beyhan'ın kullandığı Tırın dorsesine sol yan tarafından vurdu. Bulgaristan vatandaşı olan sürücü kaza yerinde hayatını kaybederken, 1,5 yaşındaki çocuğu ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırıldı. Yaşanan kaza sonrası Bolulu Tırcı Musa Beyhan Bulgaristan'ın Sofya şehrinde gözaltına alındı. Bu sırada Musa Beyhan'ın çocukları Gökhan ve Damla Beyhan Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü'ye ulaştı. Fehmi Küpçü ise hemen dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Bakan yardımcılarına konuyu aktardı. Bakanlığın talimatı ile Bulgaristan'da bulunan Türkiye konsolosluğu devreye girerek hemen mahkeme sürecine dahil oldu. Musa Beyhan'ın çalıştığı Bosfor firma yetkilileri kendi avukatları ile görüşerek çalışanına maddi manevi destek olduklarını açıkladı.
         Cezaevine konuldu
         İlk duruşma 28.05.2020 tarihinde yapıldı. Kazada ölü olması, çocuğun ise yoğun bakımda olması ve polis raporlarının Musa Beyhan'ı suçlu göstermesi nedeni ile tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaşanan gelişmeler sonrasında Musa Beyhan'ın çocukları Gökhan ve Damla Beyhan ile eşi Hurmani Beyhan raporlara şirket avukatları ve konsolosluk aracılığı ile itiraz ettiler. Aile yaşanacak  gelişmeleri dikkatle takip etmeye devam ediyor. Ailenin beyanına göre Bulgar halkı kaza ile alakalı çeşitli ayaklanmalar olduğunu ifade ederek yetkilerden destek istedi.
bolununsesi.com