YTB'nin Memleketim Dergisi Okuyucuyla Buluştu

4 Mayıs 2020 Pazartesi |

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında yaşayan vatandaşlara ait değerlerin, dünyaya aynı hayat penceresinden bakan kardeş topluluklardan motiflerin ve uluslararası öğrencilere ait kültür zenginliklerinin işlendiği  “Memleketim Dergisi”ni okurlarla buluşturdu.
YTB Başkanı Abdullah Eren, derginin YTB'nin 10’uncu yılına atıfla ilk sayısında "Güçlü Diaspora Güçlü Türkiye" başlığıyla yayımlandığını belirterek, "Diasporamızdan gönül coğrafyamıza zengin bir içerikle oluşturduğumuz Memleketim Dergisi yayın hayatına başladı. Yazın dünyamıza hayırlı olsun! Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürler" ifadelerini kullandı. YTB Başkanı Eren ayrıca derginin içeriğiyle alakalı olarak; ‘‘İlim ve medeniyetimiz ile kültür ve sanat dünyamızdan şehir ve mimarimize keyifli ve bilgilendirici bir içerik sunuyor’’ dedi.
YTB’nin 10’uncu yılında , "Güçlü Diaspora Güçlü Türkiye" başlığıyla yayın hayatına başlayan “Memleketin Dergisi” Türkiye’nin emin adımlarla yürüdüğü yolda dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlara merhaba diyor. Derginin ilk sayısında YTB'nin 10. yılına ilişkin YTB Başkanı Abdullah Eren imzasıyla "YTB'nin 10. Yılı Güçlü Diaspora Güçlü Türkiye" başlıklı bir makale bulunuyor.  YTB'nin on yıllık faaliyetlerinin de geniş bir şekilde anlatıldığı dergi, aralarında Prof. Dr. Ali Büyükaslan'ın "Kültürel İletişim ve Var Olmanın Yansımaları", Dr. Turgay Şafak'ın "İran'da Selçuklu Mimarisi Ve Tarihane Cami Minaresi" başlıklı makalelerinin de yer aldığı kültür, sanat ve sosyal konulara değinen yazılardan oluşuyor. Memleketim dergisinin ilk sayısında, Amerika’da yaşayan genç yazar Güzide Ertürk ile Türkçe ve Türk edebiyatının yurtdışındaki varlığı üzerine yapılmış bir röportaj da bulunuyor. 


MEMLEKETİM