Reuters Gazetecilik Enstitüsü: ‘Bulgaristan’da en çok kullanılan haber kaynağı Nova Tv’

16 Haziran 2020 Salı |


Her yıl habercilik alanındaki dijital gelişmeleri izleyen Reuters Institute ve Oxford Üniversitesi’nin ortak çıkardığı Digital News Report 2020 yayınlandı. 

Raporun Bulgaristan kısmı haber okurları ve izleyicilerinin alışkanlıklarına dair ilgi çekici veriler ortaya koyuyor. Raporda, özel televizyon kanalı Nova Tv’nin haberleri ve aynı televizyonun internet sitesi en çok kullanılan haber kaynağı olarak gösterildi. Araştırmada, en güvenilir medya olarak ise birinci sırada devlet radyosu BNR yer alıyor. 

 TÜRKİYE’DEKİ HABER OKURLARI NEYİ TAKİP EDİYOR? 

Reuters Gazetecilik Enstitüsü’nün her yıl yayınladığı Dijital Haber Raporu‘na göre, Türkiye’deki medya alışkanlıklarında konvansiyonel medya olarak televizyonun ulusal anlamda halen yaygın bir haber kaynağı olduğuna değiniliyor. Her ne kadar büyük kentlerde dijital haber kaynaklarının yaygınlığı daha fazla olsa da, ulusal düzeyde tüm kaynaklar ele alındığında, basılı gazetelerin de giderek azalan bir biçimde okurların tercihi olmasına rağmen halen bir çok ülkeye kıyasla güvenilir kaynak olarak okurlar tarafından yaygın biçimde tercih edildiği de belirtiliyor. Bununla birlikte 2020 yılı raporuna göre Türkiye’de habere ulaşmada en rahat erişim kaynağı olarak akıllı telefonlar gösteriliyor. Habere erişim için kullanılan tüm cihazlara bakıldığında, akıllı telefonların yüzde 72 ile son yıllardaki istikrarlı yükselişini sürdürdüğünü gözlemlerken, bilgisayar ve tablet gibi cihazların ise giderek daha küçük bir kesim tarafından habere erişim amacıyla kullanıldığı da söylenebilir. 

Ajans Bulgaristan