Bulgaristan’da DEAŞ operasyonu. Suriye kökenli Mohammed Abdulkader tutuklandı

1 Temmuz 2020 Çarşamba |

Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısındaki Burgas kentinde çok sayıda kişinin terörizm soruşturması kapsamında tutuklandığı bildirildi.

Bulgaristan Başsavcısı İvan Geşev, terörizm soruşturması yürütüldüğünü ve konunun hassas olduğu için operasyonla ilgili ayrıntılı bilginin daha sonra verileceğini belirtti.


Babası Suriye ordusunda üst düzey komutan

Flagman haber sitesi, kendi kaynaklarına dayanarak Burgas şehrinde terör örgütü DEAŞ’le bağlantısı bulunan Suriye kökenli Bulgaristan vatandaşı 21 yaşındaki Mohammed Abdulkader’in gözaltına alındığını duyurdu.
Güreş şampyonalarında çok sayıda madalya alan Abdulkader’in Suriye’de bulunan babasının yanına yaptığı ziyaretler sonrasında değiştiği bildirildi.
Suriye ordusunda üst düzey komutan olduğu iddia edilen Abdulkader’in babası ile ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.
Bulgar medyası, istihbarat kaynaklarına dayanarak verdiği haberlerde Abdulkader’in Bulgaristan'da terör saldırısı hazırlıkları yaptığını yazdı. 

Mohammed Abdulkader’in avukatı: ‘Mohammed, yasa dışı hiç bir şey yapmadı’

21 yaşındaki Suriye kökenli Mohammed Abdulkader’in avukatı Veselina Vasileva, müvükkilinin terörist olmadığını kaydetti. Suriye’ye gittiğini ancak Mohammed’in orada yasa dışı hiç bir şey yapmadığını söyleyen Vasileva, sosyal medya hesabında yayınlanan fotoğraflar yüzünden şüphe duyulduğunu vurguladı.  

Ajans Bulgaristan