Duygusal ilişkilerde en mutlular İrlanda ve Malta'da, en mutsuzlar Bulgaristan ve Türkiye'de

30 Temmuz 2020 Perşembe |

  16 yaş ve üstü kişilere, ilişkilerine on üzerinden bir puan vermeleri istendi. Duygusal ilişkilerde en yüksek memnuniyet İrlanda, İsviçre, Malta, Avusturya ve Slovenya'da Raporlama tekniğine dayanan araştırma sonucunda, 8,6'lık bir ortalamayla İrlanda, İsviçre, Malta, Avusturya ve Slovenya sakinleri Avrupa Birliği içinde kişisel ilişkilerinden en memnun olanlar olarak kayda geçti. Bu ülkeleri 8,5'lik bir oranla Kıbrıs ve İsveç, 8,4'le de Finlandiya takip etti.

 İlişkilerde en düşük memnuniyet ise Bulgaristan, Türkiye ve Yunanistan'da

 Kişisel ilişkilerinde en düşük memnuniyet ise 6,6 'lık bir oranla Bulgaristan'da ölçüldü. Ardından 7,0'lık bir oranla Türkiye ve 7,1 ile Yunanistan geldi. Listeyi, Hırvatistan (7.5), İtalya, Macaristan ve Romanya (7.6) takip etti. Araştırma sonucunda ayrıca 2013 ile karşılaştırıldığında, duygusal ilişkilerdeki memnuniyet oranı üç üye ülke, İrlanda, Macaristan ve Romanya'da değişmeden kaldı. Türkiye, Danimarka, Letonya, Hollanda, Litvanya ve Lüksemburg ise düşüş yaşandı.

 Genç ve yaşlı nüfus ilişkilerinden en memnun olanlar

 2018 yılında 16-24 yaş arasındaki bireyler, kişisel ilişkilerinden duydukları memnuniyeti 8.3'lük bir ortalamayla puanlarken, bu durum 25-34 ve 65-74 arasında ise 8.0 olarak gerçekleşti. Ancak memnuniyet düzeyi 75 yaşından itibaren 7,9'a geriledi

 Çalışan nüfusun memnuniyeti daha düşük

 Ölçeğin karşı ucunda, çalışma yaşı 35-64 arası diyebileceğimiz nüfusta ise, genç ve yaşlı gruplara göre ortalama memnuniyet daha düşük 7.8 oranında puanlandı. Ayrıca duygusal ilişkilerde memnuniyet düzeyi kadınlar için 8.0 erkekler için ise 7.9 olarak kayda geçti.

euronews