Mohammed Abdulkader'in Sultan Murat Tümeni'nden olduğu açıklandı

3 Temmuz 2020 Cuma |



Burgas şehrinde terörizm suçundan yargılanan Mohammed Abdulkader'in PKK’ya karşı savaşan Sultan Murat Tugayı’ndan olduğu bildirildi. 

Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısındaki Burgas kentinde terörizm soruşturması kapsamında tutuklanan 21 yaşındaki Suriye ve Bulgaristan vatandaşı Mohammed Abdulkader’in Sultan Murat Tümeni’nden olduğu bildirildi.

Sultan Murat Tümeni, YPG/PKK’ya karşı savaştı

Fırat Kalkanı harekatı öncesinde bölgede DAEŞ ve YPG/PKK’ya karşı uzun süreli savaşlar veren Sultan Murat Tümeni, Halep’in el Bab ilçesine bağlı Türkmen kasabası Çobanbey merkezli olarak 8 Mart 2013’te kuruldu.

Geçmiş dönemlerde Halep/Cemiyet’ül Zehra, Cisr el Suğur operasyonlarına katılım sağlamış, Fırat Kalkanı harekatı öncesinde de bölgede DAEŞ ve YPG/PKK’ya karşı uzun süreli savaşlar vermiştir. Sultan Murat Tümeni’nin savaşçılarının çoğunluğunu Türkmenler oluştursa da Araplar ve Kürtler de yer almaktadır.

Prof. Vladimir Çokov: ‘Sultan Murat Tümeni'ne ait bayrağın önünde poz vermiş’

Btv’ye konuşan Ortadoğu uzmanı Prof. Vladimir Çokov, Mohammed Abdulkader’in yayınladığı fotoğraflarda Sultan Murat Tümenine ait bayrağın önünde poz verdiği görüldüğünü belirtti.

Sosyal medyada yayınladığı fotoğraflardan sonra tutuklanmıştı

Burgas lentinde yaşayan ve sık sık Suriye’deki babasının yanına giden 21 yaşındaki Mohammed Abdulkader’in, sosyal medya hesaplarından uniformalı ve silahlı fotoğraflarını yayınlamasının ardından tutuklanmıştı. 

Güreş şampyonalarında çok sayıda madalya alan Abdulkader’in Suriye’de bulunan babasının yanına yaptığı ziyaretler sonrasında değiştiği kaydedildi.

Suriye ordusunda üst düzey komutan olduğu iddia edilen Abdulkader’in babası ile ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.

Ajans Bulgaristan