Bulgaristan Türklerinin yazılı eserleri muhafaza edilir ve ulaşılması daha kolay olur

11 Eylül 2020 Cuma |

DEĞERLİ YAZAR, ŞAİR, ARAŞTIRMACI, GAZETE VE DERGİ SAHİBİ VE YAZILI ESERLER ÜRETEN DEĞERLİ AYDIN KİŞİLERİMİZİN DİKKATİNE!

İbram Ahmed
Barış Halk Kültürevi, Dolni Çiftlik / Varna

Bir kültür-eğitim kuruluşunda çalışan olarak sizlerden ricam yayınladığınız değerli eserlerinizin en az birer nüshasını İLK ÖNCE Bulgaristan'da bulunan Halk Kültürevleri ve Dernek kütüphanelerine bağışlamanızdır!
Öyle düşünüyorum ki değerli eserleriniz kütüphanelerde olduğu halde herkese okumaya, kopyalamaya, araştırma yapanlara açık olacaktır.
Böylece Bulgaristan Türklerinin yazılı eserleri muhafaza edilmekle birlikte okumak isteyen herkesin ulaşabileceği yerde olur.
Hatta ev kütüphanenizde Türkçe yazılı eser varsa, lütfen o kitabı veya gazeteyi sizlere en yakın olan Kültürevi veya Dernek kütüphanesine bağışlayın ki sizden sonra bu eserden başkaları da yararlansın!

Diğer önemli bir husus şu an ülke genelinde yayınlanan Müslümanlar ve Nöbettepe dergileri ve Kırcaali Haber gazetesinin de aynı şekilde Kültürevleri ve Derneklerimizin kütüphanelerine ücretsiz abone edilmeli ve ulaştırılmalıdır!
Zannediyorum ki KırcaaliHaber gazetesi çoğu derneklerimize ve kütüphanelerimize ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Bu girişiminden dolayı Müzekki Ahmet beyefendiyi şahsen kutlarım!

Ülkemizde Türk kültürüne yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızın sayısı da pek fazla değil. Bildiğim kadar 50'ye yakındır. Yani bu iş yazar ve yayıncıya pek maliyetli de olmaz diye düşünüyorum!

Bir kardeşiniz olarak görüş ve önerilerinizi memnuniyetle okurum!