Bulgaristan’da Covid-19’da rekor artışın ardından tedbirler geri geldi

27 Ekim 2020 Salı |

Bulgaristan’da korona virüs vaka sayısında rekor artış yaşanmasının ardından tedbirler geri geldi. 

Bulgaristan’da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte kaydedilen 2 bin 243 yeni vaka ile günlük vaka sayısında rekor kırıldı.

Bulgaristan'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında vaka sayısı keskin bir şekilde artışa geçti. Ülke genelinde son 24 saat içinde 2 bin 243 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 40 bin 132'ye yükseldi. Ülkede salgının başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı bin 136'ya ulaşırken, Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali bölgesinde ise korona virüsten ölenlerin sayısının 25'e yükseldiği belirtildi.

Büyükşehirlerdeki hastanelerin yoğun bakımlarında yer kalmadığı açıklanırken, ülkenin en büyük sağlık merkezi olan başkent Sofya'daki Pirogov Hastanesi'nde 61 sağlık çalışanının korona virüse yakalandığı duyuruldu. Hastane Müdürü Profesör Asen Baltov, sağlık merkezine bağlı 3 kliniği kapatmak zorunda kaldıklarını, korona virüslü hastaların tedavi görmediği bölümlerde çalışmak için tıp öğrencilerinden yardım isteyebileceklerini belirtti.
Ulusal Kriz Merkezi'nden Nikolay Vitanov ise vaka sayısındaki artışın devam edeceğini vurgulayarak günde 2 bin vaka görülmesinin ülkenin sağlık sistemini ciddi şekilde tehdit ettiğini söyledi.


TEDBİRLERE GERİ DÖNÜŞ

Bulgaristan’da son 24 saat içinde korona virüs vaka sayısında rekor artışın yaşanması üzerine ülke genelinde daha önce kaldırılan tedbirlere geri dönüş yapıldı.

 Sağlık Bakanlığı’nın bu akşam yayınladığı genelgeyle önümüzdeki Perşembe gününden itibaren iki haftalığına lise ve üniversitelerde eğitimin uzaktan yapılması kararlaştırıldı.

Sağlık Bakanı  Prof. Dr. Kostadin Ananiev’in imzaladığı genelgeyle ayrıca tüm gece külüpleri 29 Ekim – 12 Kasım tarihleri arasında 14 günlüğüne kapalı kalacak.

 Bu süre içinde tüm toplu turistik geziler yasaklanırken, spor müsabakaları seyircisiz gerçekleştirilecek.  Tiyatro, sinema, konser ve benzer kültürel etkinliklerde ise seyirci doluluk oranı yüzde 30’un üzerine çıkamayacak.

 Başbakan Boyko Borisov'un Covid-19 testi pozitif çıktıği ülkede toplam vaka sayısı 40 bin 132'ye, toplam can kaybı ise bin136'ya ulaştı.

 İHA  - Nahit Doğu