Avrupa Bulgaristan Türkleri Derneğinden Cenaze Yardım Fonu teklifi

19 Nisan 2021 Pazartesi |

Bulgaristan’dan 2007 yılında Avrupa Birliği üyesi olması ile birlikte her geçen gün artan iş göçü, günümüzde de hiç hız kesmeden devam etmektedir. Bu iş göçü süreci ile birlikte, AB ülkelerinde ikamet eden Bulgaristanlı Türklerin bazı sosyal sorunları da doğumuş oldu. 

Bu sorunlardan birisi de AB ülkelerinde vefat edenlerin cenaze nakil işleri ve Bulgaristan’a naaşlarının ulaştırılmasıdır.  

Avrupa Bulgaristan Türkleri Derneği yönetimi tarafından bu ihtiyacın Cenaze Yardım Fonu oluşturulması ile karşılanabileceği teklifi, Avrupa’da yaşayan Bulgaristanlı Türklerin dikkatine sunulmuş ve ilgili kişi ve kuruluşlardan destek beklemektedir. 

Başta Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü olmak üzere, Almanya ve Fransa’da faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve sivil toplum kuruluşlarından lojistik destek sağlanması öngörülüyor.

Derneğin yaptığı araştırmalar ve incelemeler sonucu Cenaze Yardım Fonu’nun daha etkili ve cenaze nakil işlemlerinde ülkelerde oluşabilecek olan bürokratik işlemlerini de asgari seviyeye indirecek bir yöntem olacağı açıklanmıştır.

Avrupa Bulgaristan Türkleri Derneği’in bir hizmeti olması planlanan yardım fonu, AB ülkeleri ve özellikle Almanya’da bulunan Bulgaristanlı Türklerin belirli bir aidat ödemeleri ile hizmete geçmesi planlanılıyor. Yardım fonuna üye olmak isteyen, fonun ileride cenaze işlemlerinin tümünü hizmet olarak sağlayabilmesinden yararlanacaktır. 

Başta cenaze vefat belgesi gibi idari ve hukuki işlemleri ve cenazenin Bulgaristan’a ulaşımı gibi yardımları sunabilir. 

Bulgaristanlı Türklerin, ABTD Cenaze Destek Fonu’na üye olmaları için bir üyelik formunu doldurup düzenli olarak her ay Fonun Banka hesabına aidatlarını yatırmaları gerekir.

Cenaze Destek Fonu’nun faaliyete geçmesi için soydaşlarımızın Avrupa Bulgaristan Türkleri Derneği ile irtibata geçmeleri, bu güzel girişimi destekleyip Bulgaristanlı Türkleri arasında yaymaları rica olunur.  

Avrupa’ya Bulgaristanlı Türklerin oluşturdukları işgücü ile birlikte, başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde özellikle hukuki ve sosyal ihtiyaçların karşılanabilmesi, karşılaşılan güçlüklerin üstesinden gelinebilmesi için 2015 yılında Avrupa Bulgaristan Türkleri Derneği (ABTD) kuruldu.


AVRUPA BULGARİSTAN TÜRKLERİ DERNEĞİ

Adres:  Kennedyallee 93, 60596 Frankfurt am Main, Deutschland

Telefon: +49 152 13388042

E-mail: bg.tuerken@gmail.com 

Facebook: https://www.facebook.com/abtd2015/